Sök
Filtrera
Marinerad grillax
Bookmark
9 av 30

Marinerad grillax

Marinerad grillax
Total tid 60min
Förberedelsetid: 60min

Ingredienser för 4 portion(er)

Grillade grönsaker:

  • 200 g körsbärstomater
  • 200 g gul squash
  • 100 g rödlök
  • 6–8 skogssvampar eller champinjoner
  • svartpeppar
  • 3 msk Kikkoman Ponzu citrus sojasås
  • 3 msk olivolja
  • 4 tsk torkad oregano

Grillad vattenmelon:

  • 4 skivor vattenmelon
  • Ponzusås att droppa över

Förberedelse

  1. Riv av apelsinskalet med ett fint rivjärn och ställ undan. Halvera apelsinen och pressa ned saften i skål, tillsätt Kikkoman sojasås och Ponzu citrus sojasås och blanda väl. Skölj och skär laxen i bitar på 200 g. Lägg i skålen med marinaden (med skinnet uppåt) och låt marinera i 30 minuter.
  2. Förbered dressingen för grönsakerna: Rör ihop ponzusåsen med olivoljan, oregano och peppar. Halvera körsbärstomaterna, skiva squashen och löken och lägg dem tillsammans med svampen på en grillbricka. Droppa dressingen över det hela och grilla ett par minuter på båda sidorna. Grilla vattenmelonskivorna direkt på gallret och droppa över ponzusåsen.
  3. Ta upp laxen ur marinaden och klappa torrt med kökspapper. Lägg på grillen (med skinnet nedåt) och grilla den knaprig, vänd och grilla den andra sidan i 2–3 minuter. Servera med grillade grönsaker och vattenmelon.

Begagnade produkter i det här receptet

Total tid 60min
Förberedelsetid: 60min

Ingredienser för 4 portion(er)

Grillade grönsaker:

  • 200 g körsbärstomater
  • 200 g gul squash
  • 100 g rödlök
  • 6–8 skogssvampar eller champinjoner
  • svartpeppar
  • 3 msk Kikkoman Ponzu citrus sojasås
  • 3 msk olivolja
  • 4 tsk torkad oregano

Grillad vattenmelon:

  • 4 skivor vattenmelon
  • Ponzusås att droppa över