Maki Sushi med sardiner, basilika och Lax Poke

Total tid 35 Min.
35 Min. Tid för förberedelse

Fisksushirullar – på 2 sätt! Dessa makirullar i japansk stil är läckert annorlunda - en fylld med konserverade sardiner och den andra med lax marinerad i Kikkoman Poke Sauce. En enkel lunch att göra hemma med hjälp av en sushimatta – prova!

Ingredienser

12 Portioner

Maki Sushi med sardiner och basilika

40 g
sardinfiléer i olja (konserv)
2 tsk
inlagd ingefära eller hackad ingefära
3 ½ 
basilikablad
 ½ 
noriark
70 g
tillagat sushiris
 ½ tsk
wasabipasta

Maki Sushi med Lax Poke

2 
råa laxbitar, ca. 6-9cm långa
1 
lång bit gurka, ca. 10-12 cm
 ½ 
noriark
70 g
tillagat sushiris
 ½ tsk
wasabipasta

Alternative for Kikkoman Poke Sauce:

3 g
socker
2 g
citronjuice

Till servering:

Inlagd ingefära
wasabipasta
Näringsinnehåll (per portion): 290 kJ  /  69 kcal
2 g Fett
4 g Protein
8,6 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Maki Sushi med sardiner och basilika

  1. Torka av oljan från sardinerna med en pappershandduk och hacka sardinerna.
  2. Lägg sardinerna i en skål och tillsätt Kikkoman sojasås.
  3. Hacka ingefäran grovt och plocka basilikabladen.
  4. Blanda ingefära, basilika och marinerade sardiner.
  5. Lägg ½ noriark på sushimattan.
  6. Bred sushiriset över den med fuktiga fingrar.
  7. Bred wasabipasta med fingret på längden längs mitten av sushiriset (wasabipasta kan utelämnas).
  8. Lägg 4 tsk sardinblandning på längden längs mitten av sushiriset.
  9. Rulla ihop med hjälp av sushimattan och skär i 6 lika stora bitar.
  10. Servera med inlagd ingefära och wasabipasta.

Steg 2

Maki Sushi med Lax Poke

  1. Marinera laxstrimlorna i Kikkoman Pokesås* i cirka 30 minuter.
  2. Ta bort kärnorna från gurkan och skär gurkan i tunnare strimlor.
  3. Lägg ½ noriark på sushimattan.
  4. Bred sushiriset över den med fuktiga fingrar.
  5. Bred wasabipasta med fingret på längden smalt längs mitten av sushiriset (Wasabipasta kan utelämnas).
  6. Lägg marinerade laxstrimlor och gurkstrimlor på längden längs mitten av sushiriset.
  7. Rulla ihop och skär i 6 lika stora bitar med hjälp av sushimattan.
  8. Servera med inlagd ingefära och wasabipasta.

Tips:

När du kokar ris, använd förhållandet ris: vatten = 1: 1. Mindre vatten används vid tillagning av sushiris än vid tillagning av konventionellt ris.

Sushiris (ca 1 kg kokt sushiris)

  • 450 g (540 ml) japanskt ris
  • 450 ml vatten

Koka ris först och smaka sedan av med

  • 100 ml Kikkoman krydda för sushiris

alternativt:

  • 70 ml risvinäger
  • 30 g socker
  • 15 g salt

Recept-ID: 940

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Maki Sushi med sardiner och basilika

  1. Torka av oljan från sardinerna med en pappershandduk och hacka sardinerna.
  2. Lägg sardinerna i en skål och tillsätt Kikkoman sojasås.
  3. Hacka ingefäran grovt och plocka basilikabladen.
  4. Blanda ingefära, basilika och marinerade sardiner.
  5. Lägg ½ noriark på sushimattan.
  6. Bred sushiriset över den med fuktiga fingrar.
  7. Bred wasabipasta med fingret på längden längs mitten av sushiriset (wasabipasta kan utelämnas).
  8. Lägg 4 tsk sardinblandning på längden längs mitten av sushiriset.
  9. Rulla ihop med hjälp av sushimattan och skär i 6 lika stora bitar.
  10. Servera med inlagd ingefära och wasabipasta.

Maki Sushi med Lax Poke

  1. Marinera laxstrimlorna i Kikkoman Pokesås* i cirka 30 minuter.
  2. Ta bort kärnorna från gurkan och skär gurkan i tunnare strimlor.
  3. Lägg ½ noriark på sushimattan.
  4. Bred sushiriset över den med fuktiga fingrar.
  5. Bred wasabipasta med fingret på längden smalt längs mitten av sushiriset (Wasabipasta kan utelämnas).
  6. Lägg marinerade laxstrimlor och gurkstrimlor på längden längs mitten av sushiriset.
  7. Rulla ihop och skär i 6 lika stora bitar med hjälp av sushimattan.
  8. Servera med inlagd ingefära och wasabipasta.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.