Maki Sushi med sardiner, basilika och Lax Poke
Sök
Filtrera
33 av 303

Maki Sushi med sardiner, basilika och Lax Poke

Tillvägagångssätt och ingredienser för tillagning av din egen läckra sushi med lax och sardin.

Maki Sushi med sardiner, basilika och Lax Poke
Total tid 35min
Förberedelsetid: 35min
Näringsinnehåll (per portion): 290 kJ / 69 kcal
Fett: 2 g
Protein: 4 g
Kolhydrat: 8,6 g

Ingredienser för 12 portion(er)

Maki Sushi med sardiner och basilika

  • 40 g sardinfiléer i olja (konserv)
  • 2 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
  • 2 tsk inlagd ingefära eller hackad ingefära
  • 3-4 basilikablad
  • ½ noriark
  • 70 g tillagat sushiris*
  • ½ tsk wasabipasta

Maki Sushi med Lax Poke

  • 2 råa laxbitar, ca. 6-9cm långa
  • 1 msk Kikkoman Pokesås*
  • 1 lång bit gurka, ca. 10-12 cm
  • ½ noriark
  • 70 g tillagat sushiris**
  • ½ tsk wasabipasta

*Alternativ till Kikkoman Pokesås:

Till servering:

Inlagd ingefära, wasabipasta och Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Förberedelse

Maki Sushi med sardiner och basilika

  1. Torka av oljan från sardinerna med en pappershandduk och hacka sardinerna.
  2. Lägg sardinerna i en skål och tillsätt Kikkoman sojasås.
  3. Hacka ingefäran grovt och plocka basilikabladen.
  4. Blanda ingefära, basilika och marinerade sardiner.
  5. Lägg ½ noriark på sushimattan.
  6. Bred sushiriset över den med fuktiga fingrar.
  7. Bred wasabipasta med fingret på längden längs mitten av sushiriset (wasabipasta kan utelämnas).
  8. Lägg 4 tsk sardinblandning på längden längs mitten av sushiriset.
  9. Rulla ihop med hjälp av sushimattan och skär i 6 lika stora bitar.
  10. Servera med inlagd ingefära och wasabipasta.

Maki Sushi med Lax Poke

  1. Marinera laxstrimlorna i Kikkoman Poke Sauce* i cirka 30 minuter.
  2. Ta bort kärnorna från gurkan och skär gurkan i tunnare strimlor.
  3. Lägg ½ noriark på sushimattan.
  4. Bred sushiriset över den med fuktiga fingrar.
  5. Bred wasabipasta med fingret på längden smalt längs mitten av sushiriset (Wasabipasta kan utelämnas).
  6. Lägg marinerade laxstrimlor och gurkstrimlor på längden längs mitten av sushiriset.
  7. Rulla ihop och skär i 6 lika stora bitar med hjälp av sushimattan.
  8. Servera med inlagd ingefära och wasabipasta.

*Sushiris (ca 1 kg kokt sushiris)

  • 450 g (540 ml) japanskt ris
  • 450 ml vatten

Koka ris först och smaka sedan av med

alternativt:

  • 70 ml risvinäger
  • 30 g socker
  • 15 g salt

Tips: När du kokar ris, använd förhållandet ris: vatten = 1: 1. Mindre vatten används vid tillagning av sushiris än vid tillagning av konventionellt ris.

Total tid 35min
Förberedelsetid: 35min
Näringsinnehåll (per portion): 290 kJ / 69 kcal
Fett: 2 g
Protein: 4 g
Kolhydrat: 8,6 g

Ingredienser för 12 portion(er)

Maki Sushi med sardiner och basilika

  • 40 g sardinfiléer i olja (konserv)
  • 2 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
  • 2 tsk inlagd ingefära eller hackad ingefära
  • 3-4 basilikablad
  • ½ noriark
  • 70 g tillagat sushiris*
  • ½ tsk wasabipasta

Maki Sushi med Lax Poke

  • 2 råa laxbitar, ca. 6-9cm långa
  • 1 msk Kikkoman Pokesås*
  • 1 lång bit gurka, ca. 10-12 cm
  • ½ noriark
  • 70 g tillagat sushiris**
  • ½ tsk wasabipasta

*Alternativ till Kikkoman Pokesås:

Till servering:

Inlagd ingefära, wasabipasta och Kikkoman naturligt bryggd sojasås