Laxtartarbiffar med ponzu-rättika-dipp
Total tid
20 Min.
15 Min.
Tid för förberedelse
5 Min.
Tillagningstid
Näringsinnehåll (per portion):
1141 kJ
/
273 kcal
16,6 g
Fett
21,4 g
Protein
8,1 g
Kolhydrater
Förberedelse
Steg 1
Salta laxen lätt. Skala, finskiva och bryn vitlöken knaprig i 1 tsk mycket het olja. Skala, skölj och hyvla rättikan fint, blanda med Ponzu Citrus Sojasås. Skölj, ansa och strimla salladslöken mycket fint.
Steg 2
Hetta upp resten av oljan och bryn laxen på hög värme på båda sidorna i ca 30 sekunder, ta upp ut stekpannan, låt svalna något och skär i tunna skivor. Lägg upp laxen på tallrikar, garnera med knaprig vitlök, strö över chiliflingor och salladslök och servera med ponzu-rättika-dipp.
Recept-ID: 201
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer