Laxtartarbiffar med ponzu-rättika-dipp

Total tid 20 Min.
15 Min. Tid för förberedelse
5 Min. Tillagningstid

Ingredienser

2 Portioner
200 g
färsk laxfilé
Salt
2 
små vitlöksklyftor
2 msk
olivolja
80 g
rättika
 ½ 
salladslök
Chiliflingor
Näringsinnehåll (per portion): 1141 kJ  /  273 kcal
16,6 g Fett
21,4 g Protein
8,1 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Salta laxen lätt. Skala, finskiva och bryn vitlöken knaprig i 1 tsk mycket het olja. Skala, skölj och hyvla rättikan fint, blanda med Ponzu Citrus Sojasås. Skölj, ansa och strimla salladslöken mycket fint.

Steg 2

Hetta upp resten av oljan och bryn laxen på hög värme på båda sidorna i ca 30 sekunder, ta upp ut stekpannan, låt svalna något och skär i tunna skivor. Lägg upp laxen på tallrikar, garnera med knaprig vitlök, strö över chiliflingor och salladslök och servera med ponzu-rättika-dipp.

Recept-ID: 201

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Salta laxen lätt. Skala, finskiva och bryn vitlöken knaprig i 1 tsk mycket het olja. Skala, skölj och hyvla rättikan fint, blanda med Ponzu Citrus Sojasås. Skölj, ansa och strimla salladslöken mycket fint.

Hetta upp resten av oljan och bryn laxen på hög värme på båda sidorna i ca 30 sekunder, ta upp ut stekpannan, låt svalna något och skär i tunna skivor. Lägg upp laxen på tallrikar, garnera med knaprig vitlök, strö över chiliflingor och salladslök och servera med ponzu-rättika-dipp.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.