Laxspaghetti al cartoccio
Förberedelse
Sätt ugnen på 200 °C. Klipp 4 bitar bakplåtspapper á 30 x 45 cm. Rör ihop Kikkoman sojasås, crème fraiche, citronskal och hälften av örterna i en liten skål. Koka spaghettin i 5 minuter, den lagas färdig i ugnen senare. Häll av vattnet men spara 1 dl av kokvattnet.
Blanda spaghettin och frysta ärtor med det sparade kokvattnet och crème fraiche-blandningen i en stor panna. Stärkelsen i kokvattnet hjälper till att såsen fäster bättre vid spaghettin. Fördela spaghettin på de fyra bakplåtspappersbitarna, lägg laxfiléerna på pastan och strö över resten av örtkryddorna. Packa in spaghettin och laxen ordentligt i bakplåtspappret så att ingen ånga kan komma ut. Lägg paketen på en plåt med hög kant och grädda färdigt i ugnen i 12 minuter. Servera genast och öppna spaghetti-lax-paketen vid bordet.
Recept-ID: 13
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer