Lättlagad ärtsoppa med mynta, kikärter och fetaost
Denna underbara gröna soppa är gjord med färska ärtor, men du kan lika gärna använda tinade frysta ärtor. Kikkoman Ponzu ger soppan en subtil touch av citronsyra och de rostade kikärtorna och fetaosten ger en härlig kontrast till den lena soppan. Lämplig för vegetarianer.
Förberedelse
Steg 1
Tärna potatisen, skär purjolöken i skivor. Stek i smör i en kastrull och när det mjuknat något, häll i fonden och tillsätt ärtorna. Krydda med Kikkoman Ponzu citron och peppar. Tillaga i 20 minuter.
Steg 2
Värm under tiden ugnen till 200 ⁰C. Marinera de sköljda kikärtorna med olivolja, mald paprika och koriander. Lägg i en form och grädda i 15 minuter.
Steg 3
Använd en mixer och mixa soppan tills den är slät och strö över färsk mynta. Servera med rostade kikärter och smulad fetaost.
Recept-ID: 1040
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer