Lättlagad ärtsoppa med mynta, kikärter och fetaost
Sök
Filtrera
Lättlagad ärtsoppa med mynta, kikärter och fetaost
Bookmark
15 av 339

Lättlagad ärtsoppa med mynta, kikärter och fetaost

Denna underbara gröna soppa är gjord med färska ärtor, men du kan lika gärna använda tinade frysta ärtor. Kikkoman Ponzu ger soppan en subtil touch av citronsyra och de rostade kikärtorna och fetaosten ger en härlig kontrast till den lena soppan. Lämplig för vegetarianer.

Lättlagad ärtsoppa med mynta, kikärter och fetaost
Total tid 35min
Förberedelsetid: 10min
Tillagningstid 25min
Näringsinnehåll (per portion): 1810 kJ / 433 kcal
Fett: 30,6 g
Protein: 14,6 g
Kolhydrat: 28,3 g

Ingredienser för 2 portion(er)

• 100 g potatis
• 100 g purjolök
• 1 msk smör
• 200 g gröna färska ärtor
• 700 ml grönsaksbuljong
• 1 msk Kikkoman Ponzu citron
• 1/2 tsk nymalen peppar
• 1 msk hackad färsk mynta

Till servering:
• 150 g kokta kikärtor
• 1 msk olivolja
• 1 msk malen paprika
• 1 tsk malen koriander
• 60 g fetaost
•  ½  tsk peppar

Förberedelse

  1. Tärna potatisen, skär purjolöken i skivor. Stek i smör i en kastrull och när det mjuknat något, häll i fonden och tillsätt ärtorna. Krydda med Kikkoman Ponzu Lemon och peppar. Tillaga i 20 minuter.
  2. Värm under tiden ugnen till 200 ⁰C. Marinera de sköljda kikärtorna med olivolja, mald paprika och koriander. Lägg i en form och grädda i 15 minuter.
  3. Använd en mixer och mixa soppan tills den är slät och strö över färsk mynta. Servera med rostade kikärter och smulad fetaost.

Använda produkter i det här receptet

Total tid 35min
Förberedelsetid: 10min
Tillagningstid 25min
Näringsinnehåll (per portion): 1810 kJ / 433 kcal
Fett: 30,6 g
Protein: 14,6 g
Kolhydrat: 28,3 g

Ingredienser för 2 portion(er)

• 100 g potatis
• 100 g purjolök
• 1 msk smör
• 200 g gröna färska ärtor
• 700 ml grönsaksbuljong
• 1 msk Kikkoman Ponzu citron
• 1/2 tsk nymalen peppar
• 1 msk hackad färsk mynta

Till servering:
• 150 g kokta kikärtor
• 1 msk olivolja
• 1 msk malen paprika
• 1 tsk malen koriander
• 60 g fetaost
•  ½  tsk peppar