Lätt oststekt polenta

Total tid 25 Min.
15 Min. Tid för förberedelse
10 Min. Tillagningstid

Enkelt. Och lika bra varje gång du gör det. Polenta är lätt att tillaga och passar till många favoriträtter som tillbehör.

Ingredienser

4 Portioner
500 ml
vatten
150 g
polenta
1 nypa
socker
1 nypa
mald muskotnöt
1 nypa
svartpeppar
25 ml
olivolja
30 g
riven parmesanost
Näringsinnehåll (per portion): 915 kJ  /  219 kcal
8,9 g Fett
6 g Protein
28,3 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Ställ vattnet på hällen och låt koka upp. Smaka av med sockret och Kikkoman sojasås.

Steg 2

När vattnet kokar, tillsätter du polentan och rör hela tiden. Sänk nu värmen och låt polentan puttra i cirka 10 minuter medan du fortsätter att röra. 

Steg 3

Krydda sedan med olivolja, parmesanost, peppar och muskotnöt. Häll polentan i en liten springform och låt svalna. När den svalnat, lägg upp och fräs i en panna täckt med lite olja.

Recept-ID: 1074

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Ställ vattnet på hällen och låt koka upp. Smaka av med sockret och Kikkoman sojasås.

När vattnet kokar, tillsätter du polentan och rör hela tiden. Sänk nu värmen och låt polentan puttra i cirka 10 minuter medan du fortsätter att röra. 

Krydda sedan med olivolja, parmesanost, peppar och muskotnöt. Häll polentan i en liten springform och låt svalna. När den svalnat, lägg upp och fräs i en panna täckt med lite olja.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.