Lätt honungsglaserad skinka

5 1 Betyg
Total tid 70 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
60 Min. Tillagningstid

Kryddig och doftande - det här är en riktig drömkombo. Denna honungsglaserade skinka med sin sötsmakiga marinad är också otroligt lätt att tillaga.

Ingredienser

4 Portioner
700 g
mild chark med skinn
150 g
honung
60 g
smör
15 
nejlikor
Näringsinnehåll (per portion): 1873 kJ  /  448 kcal
21,2 g Fett
35,8 g Protein
30,4 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Värm ugnen till 165 °C. 

Steg 2

Skåra skinnet på skinkan i ett diamantmönster och lägg den i en ugnsform. Sätt in kryddnejlika i den skårade skinkan.

Steg 3

Smält smöret och blanda detta med honung och Kikkoman sojasås.

Steg 4

Grädda skinkan i ugnsformen i ca. 35 minuter, applicera marinaden igen ett par gånger.

Steg 5

Höj sedan ungsvärmen till 200 °C  så att skinkan får lite mer färg. 

Recept-ID: 1069

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Värm ugnen till 165 °C. 

Skåra skinnet på skinkan i ett diamantmönster och lägg den i en ugnsform. Sätt in kryddnejlika i den skårade skinkan.

Smält smöret och blanda detta med honung och Kikkoman sojasås.

Grädda skinkan i ugnsformen i ca. 35 minuter, applicera marinaden igen ett par gånger.

Höj sedan ungsvärmen till 200 °C  så att skinkan får lite mer färg. 

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.