
Kycklingwok med aubergine och cashewnötter
En utsökt måltid på några minuter, denna kyckling- och auberginewok är svår att slå!

Ingredienser för 2 portion(er)
- 250 g kycklinglår, i strimlor
- 1 liten aubergine, i strimlor
- 1 rödlök, i strimlor
- 50 g shiitakesvamp, halverade
- ½ knippe vårlök, grovhackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 15 g ingefära, finhackade
- 5 msk stekolja *Tips 3
- 50 ml ostronsås *Tips 1 (alternativ: se tips nedan)
- 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås *Tips 2 (alternativ: se tips nedan)
- 1 msk Kikkoman rostad sesamolja
- 50 g rostade cashewnötter
- ½ lime
För garnering:
- 3 stjälkar koriander, plocka av bladen
- 2 vårlökar, fint skivade
Förberedelse
1. Koka upp vatten i en wokgryta. Tillsätt kycklingen i det kokande vattnet och koka i cirka 12 minuter. Lägg kycklingen i ett durkslag och låt rinna av. Skölj wokgrytan och torka torrt.
2. Hetta upp 3 msk olja i wokgrytan och stek auberginen. Tillsätt svampen och fräs. Tillsätt vårlök och lök och stek snabbt. Ta bort grönsakerna.
3. Tillsätt resten av oljan i wokgrytan, tillsätt kycklingen, stek snabbt så det får färg och ta bort.
4. Lägg vitlök och ingefära i wokgrytan och stek tills den är genomskinlig. Lägg tillbaka kycklingen och rör om.
5. Tillsätt grönsakerna, stek ihop snabbt, tillsätt ostronsås, Kikkoman sojasås och Kikkoman rostad sesamolja och blanda väl.
6. Vänd ner hälften av cashewnötterna. Pressa saften av lime över kyckling- och grönsaksblandningen.
7. Garnera rätten med koriander, kvarvarande cashewnötter och vårlök.
Tips 1: Alternativ till ostronsås: Kikkoman risvinäger
Tips 2: Alternativ för Kikkoman naturligt bryggd sojasås Kikkoman naturligt bryggd sojasås med mindre salt , Tamari glutenfri sojasås och Ekologisk sojasås.
Tips 3: Använd vegetabilisk olja eller sojabönolja att steka med. Använd aldrig sesamolja till stekning.
Tips 4: En högtemperaturvärme är viktig för wokmatlagning. Men var försiktig när oljan är varm - att tillsätta ingredienser som är fuktiga kan göra att det flammar upp eller stänker.
Tips 5: Non-stick, kolstål och gjutjärn är något olika när det gäller värmeledning, lämplighet för elektriska, gas- och induktionshällar och rengöring. I stället för en wokpanna kan en stekpanna användas så länge du lagar med hög temperatur och steker enligt stegen.
Tips 6: Ha inte för mycket i wokpannan. För tillagning av stora portioner, tillaga i omgångar för bästa resultat.
Tips 7: Rör försiktigt och vänd ingredienserna i wokpannan så att de inte bryts sönder.
Tips 8: Avsluta med att smaksätta med sojasås och sesamolja för perfekt glasyr, doft och smak.
Använda produkter i det här receptet
Ingredienser för 2 portion(er)
- 250 g kycklinglår, i strimlor
- 1 liten aubergine, i strimlor
- 1 rödlök, i strimlor
- 50 g shiitakesvamp, halverade
- ½ knippe vårlök, grovhackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 15 g ingefära, finhackade
- 5 msk stekolja *Tips 3
- 50 ml ostronsås *Tips 1 (alternativ: se tips nedan)
- 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås *Tips 2 (alternativ: se tips nedan)
- 1 msk Kikkoman rostad sesamolja
- 50 g rostade cashewnötter
- ½ lime
För garnering:
- 3 stjälkar koriander, plocka av bladen
- 2 vårlökar, fint skivade