Kycklingwok med aubergine och cashewnötter

Total tid 30 Min.
20 Min. Tid för förberedelse
10 Min. Tillagningstid

En utsökt måltid på några minuter, denna kyckling- och auberginewok är svår att slå!

Ingredienser

2 Portioner
250 g
kycklinglår, i strimlor
1 
liten aubergine, i strimlor
1 
rödlök, i strimlor
50 g
shiitakesvamp, halverade
 ½ knippe
vårlök, grovhackad
2 
vitlöksklyftor, finhackade
15 g
ingefära, finhackade
5 msk
stekolja
50 ml
ostronsås
50 g
rostade cashewnötter
 ½ 
lime

För garnering:

3 
stjälkar koriander, plocka av bladen
2 
vårlökar, fint skivade
Näringsinnehåll (per portion): 3043 kJ  /  726 kcal
43,5 g Fett
37,3 g Protein
42 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Koka upp vatten i en wokgryta. Tillsätt kycklingen i det kokande vattnet och koka i cirka 12 minuter. Lägg kycklingen i ett durkslag och låt rinna av. Skölj wokgrytan och torka torrt.

Steg 2

Hetta upp 3 msk olja i wokgrytan och stek auberginen. Tillsätt svampen och fräs. Tillsätt vårlök och lök och stek snabbt. Ta bort grönsakerna.

Steg 3

Tillsätt resten av oljan i wokgrytan, tillsätt kycklingen, stek snabbt så det får färg och ta bort.

Steg 4

Lägg vitlök och ingefära i wokgrytan och stek tills den är genomskinlig. Lägg tillbaka kycklingen och rör om.

Steg 5

Tillsätt grönsakerna, stek ihop snabbt, tillsätt ostronsås, Kikkoman sojasås och Kikkoman rostad sesamolja och blanda väl.

Steg 6

Vänd ner hälften av cashewnötterna. Pressa saften av lime över kyckling- och grönsaksblandningen.

Steg 7

Garnera rätten med koriander, kvarvarande cashewnötter och vårlök.

Tips:

Alternativ till ostronsås: Kikkoman risvinäger

Alternativ för Kikkoman naturligt bryggd sojasås Kikkoman naturligt bryggd sojasås med mindre salt , Tamari glutenfri sojasås och Ekologisk sojasås.

Använd vegetabilisk olja eller sojabönolja att steka med. Använd aldrig sesamolja till stekning.

En högtemperaturvärme är viktig för wokmatlagning. Men var försiktig när oljan är varm - att tillsätta ingredienser som är fuktiga kan göra att det flammar upp eller stänker.

Non-stick, kolstål och gjutjärn är något olika när det gäller värmeledning, lämplighet för elektriska, gas- och induktionshällar och rengöring. I stället för en wokpanna kan en stekpanna användas så länge du lagar med hög temperatur och steker enligt stegen.

Ha inte för mycket i wokpannan. För tillagning av stora portioner, tillaga i omgångar för bästa resultat.

Rör försiktigt och vänd ingredienserna i wokpannan så att de inte bryts sönder.

Avsluta med att smaksätta med sojasås och sesamolja för perfekt glasyr, doft och smak.

Recept-ID: 930

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Koka upp vatten i en wokgryta. Tillsätt kycklingen i det kokande vattnet och koka i cirka 12 minuter. Lägg kycklingen i ett durkslag och låt rinna av. Skölj wokgrytan och torka torrt.

Hetta upp 3 msk olja i wokgrytan och stek auberginen. Tillsätt svampen och fräs. Tillsätt vårlök och lök och stek snabbt. Ta bort grönsakerna.

Tillsätt resten av oljan i wokgrytan, tillsätt kycklingen, stek snabbt så det får färg och ta bort.

Lägg vitlök och ingefära i wokgrytan och stek tills den är genomskinlig. Lägg tillbaka kycklingen och rör om.

Tillsätt grönsakerna, stek ihop snabbt, tillsätt ostronsås, Kikkoman sojasås och Kikkoman rostad sesamolja och blanda väl.

Vänd ner hälften av cashewnötterna. Pressa saften av lime över kyckling- och grönsaksblandningen.

Garnera rätten med koriander, kvarvarande cashewnötter och vårlök.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06
07

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.