Sök
Filtrera
Kycklinglever grillat på spett
Bookmark
186 av 221

Kycklinglever grillat på spett

Förberedelsetid: 15min
Calorific värde (per portion): 513 kJ / 123 kcal

Ingredienser för 4 portioner

eller

eller Sås till kycklingleverspett:

  • ½ msk vegetabilisk olja
  • ½ tsk sansho (eller vitpeppar)

Förberedelse

  1. Ta bort blodkärl och blodkoagel från kycklinglevern, skölj och klappa torrt, skär i bitar på ca 15 g och trä upp på spett.
  2. Hetta upp den vegetabiliska oljan i en panna och stek kycklingleverspetten på medelhög värme i ca 3 minuter med locket på. Vänd spetten och stek i ca 1 minut till. Lägg spetten på en tallrik och håll varmt.
  3. Häll bort oljan som är kvar i pannan. Tillsätt Kikkoman Yakitori sås (eller Kikkoman Sojasås till ris) och värm upp. Lägg tillbaka spetten i pannan och skaka runt tills såsen täcker spetten fullständigt.
  4. Lägg spetten på en tallrik, strö över sansho (eller vit peppar) och servera.

Tillagning utan Kikkoman Yakitori sås (eller Kikkoman Sojasås till ris):

  1. Fram till stekningen tillagas spetten på samma sätt. Häll bort oljan som är kvar i pannan. Tillsätt honungen och rödvinet och låt det småkoka tills honungen har lösts upp. Tillsätt sojasåsen och koka upp tills såsen blivit lite tjockflytande.
  2. Lägg tillbaka spetten i pannan och skaka runt tills såsen täcker spetten fullständigt.
  3. Lägg spetten på en tallrik, strö över sansho (eller vit peppar) och servera.

Begagnade produkter i det här receptet

Ingredienser för 4 portioner

eller

eller Sås till kycklingleverspett:

  • ½ msk vegetabilisk olja
  • ½ tsk sansho (eller vitpeppar)