Kycklinglår i kryddig honung-sojasås med minipotatis
Ett problemfritt recept för tillagning på ugnsplåt - kycklingbenen och tillbehören grillas på en plåt tillsammans, vilket också sparar på disken!
Ingredienser
Till marinaden:
Till tillbehöret:
Förberedelse
Steg 1
Blanda ingredienserna till marinaden väl i en skål.
Steg 2
Skölj kycklinglåren, lägg dem i en stor kastrull med kokande vatten, förväll i ca 10 sekunder, spola hastigt av dem i kallt vatten och klappa dem ordentligt torra.
Steg 3
Stick med en gaffel i kycklinglåren överallt runtom, men stick inte så djupt som till benen. Lägg kycklinglåren i skålen med marinaden och massera in marinaden väl i köttet. Täck över köttet med plastfolie och marinera i 40–50 minuter.
Steg 4
Sätt ugnen på 200 °C över- och undervärme (180 °C varmluft). Lägg kycklinglåren med skinnsidan nedåt på en ugnsplåt (ställ undan resten av marinaden).
Steg 5
Fördela potatisen och vitlöken runt om kycklinglåren och stek i den förvärmda ugnen i ca 15–20 minuter.
Steg 6
Ta ut plåten ur ugnen och vänd på kycklinglåren. Skölj tomaterna och fördela mellan potatisarna.
Steg 7
Pensla kycklinglåren med lite av marinaden som är kvar och droppa resten av marinaden över potatisen och tomaterna.
Steg 8
Sätt upp ugnen till 230 °C och fortsätt steka i 12–15 minuter (om kycklinglåren är lite större, stek lite längre).
Steg 9
Skölj bönorna och skär av ändarna. Hetta upp olja i en panna, fräs upp bönorna i 2–3 minuter, salta försiktigt och peppra.
Steg 10
Ta ut plåten ur ugnen och garnera med bönorna. Droppa stekskyn från ugnsplåten över kycklinglåren och servera allt.
Antydan:
DET HÄR RECEPTET ÄR LÄTT ATT GÖRA BÅDE PÅ GRILLEN OCH TILL BARBECUEN.
Recept-ID: 24
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer