Kycklinglår i kryddig honung-sojasås med minipotatis
Sök
Filtrera
Bookmark
141 av 208

Kycklinglår i kryddig honung-sojasås med minipotatis

Förberedelsetid: 2hr
Marineringstid: 50min
Calorific värde (per portion): 1902 kJ / 455 kcal

Ingredienser för 4 portioner

Till marinaden:

  • 4 kycklinglår

Till tillbehöret:

  • 400 g småpotatis (t.ex. kulpotatis)
  • 4 vitlöksklyftor
  • 12 körsbärstomater (ca 120 g)
  • 100 g gröna bönor (t.ex. haricots verts eller små brytbönor)
  • 1 msk olivolja                            
  • salt, nymalen peppar

Förberedelse

  1. Blanda ingredienserna till marinaden väl i en skål.
  2. Skölj kycklinglåren, lägg dem i en stor kastrull med kokande vatten, förväll i ca 10 sekunder, spola hastigt av dem i kallt vatten och klappa dem ordentligt torra.
  3. Stick med en gaffel i kycklinglåren överallt runtom, men stick inte så djupt som till benen. Lägg kycklinglåren i skålen med marinaden och massera in marinaden väl i köttet. Täck över köttet med plastfolie och marinera i 40–50 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200 °C över- och undervärme (180 °C varmluft). Lägg kycklinglåren med skinnsidan nedåt på en ugnsplåt (ställ undan resten av marinaden).
  5. Fördela potatisen och vitlöken runt om kycklinglåren och stek i den förvärmda ugnen i ca 15–20 minuter.
  6. Ta ut plåten ur ugnen och vänd på kycklinglåren. Skölj tomaterna och fördela mellan potatisarna.
  7. Pensla kycklinglåren med lite av marinaden som är kvar och droppa resten av marinaden över potatisen och tomaterna.
  8. Sätt upp ugnen till 230 °C och fortsätt steka i 12–15 minuter (om kycklinglåren är lite större, stek lite längre).
  9. Skölj bönorna och skär av ändarna. Hetta upp olja i en panna, fräs upp bönorna i 2–3 minuter, salta försiktigt och peppra.
  10. Ta ut plåten ur ugnen och garnera med bönorna. Droppa stekskyn från ugnsplåten över kycklinglåren och servera allt.

DET HÄR RECEPTET ÄR LÄTT ATT GÖRA BÅDE PÅ GRILLEN OCH TILL BARBECUEN.

Begagnade produkter i det här receptet

Ingredienser för 4 portioner

Till marinaden:

  • 4 kycklinglår

Till tillbehöret:

  • 400 g småpotatis (t.ex. kulpotatis)
  • 4 vitlöksklyftor
  • 12 körsbärstomater (ca 120 g)
  • 100 g gröna bönor (t.ex. haricots verts eller små brytbönor)
  • 1 msk olivolja                            
  • salt, nymalen peppar