Kycklinglår i kryddig honung-sojasås med minipotatis

Total tid 140 Min.
100 Min. Tid för förberedelse
40 Min. Tid för marinering

Ett problemfritt recept för tillagning på ugnsplåt - kycklingbenen och tillbehören grillas på en plåt tillsammans, vilket också sparar på disken!

Ingredienser

4 Portioner

Till marinaden:

5 msk
honung
1 msk
balsamvinäger
2 tsk
vitlökspulver
2 tsk
ingefära, malen
1 msk
olivolja
4 
kycklinglår

Till tillbehöret:

400 g
småpotatis (t.ex. kulpotatis)
4 
vitlöksklyftor
12 
körsbärstomater (ca 120 g)
100 g
gröna bönor (t.ex. haricots verts eller små brytbönor)
1 msk
olivolja
salt, nymalen peppar
Näringsinnehåll (per portion): 1902 kJ  /  454 kcal
21,5 g Fett
32,3 g Protein
31,2 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Blanda ingredienserna till marinaden väl i en skål.

Steg 2

Skölj kycklinglåren, lägg dem i en stor kastrull med kokande vatten, förväll i ca 10 sekunder, spola hastigt av dem i kallt vatten och klappa dem ordentligt torra.

Steg 3

Stick med en gaffel i kycklinglåren överallt runtom, men stick inte så djupt som till benen. Lägg kycklinglåren i skålen med marinaden och massera in marinaden väl i köttet. Täck över köttet med plastfolie och marinera i 40–50 minuter.

Steg 4

Sätt ugnen på 200 °C över- och undervärme (180 °C varmluft). Lägg kycklinglåren med skinnsidan nedåt på en ugnsplåt (ställ undan resten av marinaden).

Steg 5

Fördela potatisen och vitlöken runt om kycklinglåren och stek i den förvärmda ugnen i ca 15–20 minuter.

Steg 6

Ta ut plåten ur ugnen och vänd på kycklinglåren. Skölj tomaterna och fördela mellan potatisarna.

Steg 7

Pensla kycklinglåren med lite av marinaden som är kvar och droppa resten av marinaden över potatisen och tomaterna.

Steg 8

Sätt upp ugnen till 230 °C och fortsätt steka i 12–15 minuter (om kycklinglåren är lite större, stek lite längre).

Steg 9

Skölj bönorna och skär av ändarna. Hetta upp olja i en panna, fräs upp bönorna i 2–3 minuter, salta försiktigt och peppra.

Steg 10

Ta ut plåten ur ugnen och garnera med bönorna. Droppa stekskyn från ugnsplåten över kycklinglåren och servera allt.

Antydan:

DET HÄR RECEPTET ÄR LÄTT ATT GÖRA BÅDE PÅ GRILLEN OCH TILL BARBECUEN.

Recept-ID: 24

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Blanda ingredienserna till marinaden väl i en skål.

Skölj kycklinglåren, lägg dem i en stor kastrull med kokande vatten, förväll i ca 10 sekunder, spola hastigt av dem i kallt vatten och klappa dem ordentligt torra.

Stick med en gaffel i kycklinglåren överallt runtom, men stick inte så djupt som till benen. Lägg kycklinglåren i skålen med marinaden och massera in marinaden väl i köttet. Täck över köttet med plastfolie och marinera i 40–50 minuter.

Sätt ugnen på 200 °C över- och undervärme (180 °C varmluft). Lägg kycklinglåren med skinnsidan nedåt på en ugnsplåt (ställ undan resten av marinaden).

Fördela potatisen och vitlöken runt om kycklinglåren och stek i den förvärmda ugnen i ca 15–20 minuter.

Ta ut plåten ur ugnen och vänd på kycklinglåren. Skölj tomaterna och fördela mellan potatisarna.

Pensla kycklinglåren med lite av marinaden som är kvar och droppa resten av marinaden över potatisen och tomaterna.

Sätt upp ugnen till 230 °C och fortsätt steka i 12–15 minuter (om kycklinglåren är lite större, stek lite längre).

Skölj bönorna och skär av ändarna. Hetta upp olja i en panna, fräs upp bönorna i 2–3 minuter, salta försiktigt och peppra.

Ta ut plåten ur ugnen och garnera med bönorna. Droppa stekskyn från ugnsplåten över kycklinglåren och servera allt.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.