Sök
Filtrera
Kycklingklubbor
Bookmark
22 av 303

Kycklingklubbor

Saftiga kycklingklubbor i en kryddig marinad på grill Grillade kycklingklubbor med KIKKOMANS sojasås. Den rika smaken i KIKKOMANS sojasås kryddar marinaden perfekt. Samtidigt bidrar den till att de saftiga kycklingklubborna får en fin brun färg. De supermöra kycklingklubborna kommer att göra dina gäster förtjusta.

Kycklingklubbor
Total tid 70min
Förberedelsetid: 20min
Marineringstid: 120min
Tillagningstid 50min
Näringsinnehåll (per portion): 1904 kJ / 455 kcal
Fett: 17 g
Protein: 3 g
Kolhydrat: 2 g

Ingredienser för 4 portion(er)

  • 12 Kycklingklubbor (utan lår)
  • 3 msk dijonsenap
  • 1 tsk rapsolja
  • 2 msk KIKKOMAN sojasås
  • Salt och nymalen peppar
  • 1 knippa salladslök
  • 3 msk ljusa sesamfrön

Förberedelse

  1. Ta bort skinnet på kyckling­klubborna. Gör ett snitt genom senorna på varje klubba och tryck försiktigt köttet nedåt med tummen och pekfingret så att man kan hålla i klubban.
  2. Vispa ihop senap, olja och KIKKOMAN sojasås och pensla klubborna med bland­ningen. Marinera köttet i några timmar eller över natten. Salta och peppra klubborna 30 minuter innan de ska grillas.
  3. Förbered grillen för indirekt grillning och värm upp den till 180–200 °C. Lägg klubborna i den indirekta zonen och grilla dem i ca 50 minuter.
  4. Skölj och torka av salladslöken och grilla den kort i den direkta zonen. 
  5. Pensla klubborna med marinaden igen strax innan de är klara och strö på sesamfrön. Servera kycklingklubborna med lättgrillad salladslök. 

Använda produkter i det här receptet

Total tid 70min
Förberedelsetid: 20min
Marineringstid: 120min
Tillagningstid 50min
Näringsinnehåll (per portion): 1904 kJ / 455 kcal
Fett: 17 g
Protein: 3 g
Kolhydrat: 2 g

Ingredienser för 4 portion(er)

  • 12 Kycklingklubbor (utan lår)
  • 3 msk dijonsenap
  • 1 tsk rapsolja
  • 2 msk KIKKOMAN sojasås
  • Salt och nymalen peppar
  • 1 knippa salladslök
  • 3 msk ljusa sesamfrön