
Kycklingklubbor
Saftiga kycklingklubbor i en kryddig marinad på grill Grillade kycklingklubbor med KIKKOMANS sojasås. Den rika smaken i KIKKOMANS sojasås kryddar marinaden perfekt. Samtidigt bidrar den till att de saftiga kycklingklubborna får en fin brun färg. De supermöra kycklingklubborna kommer att göra dina gäster förtjusta.

Ingredienser för 4 portion(er)
- 12 Kycklingklubbor (utan lår)
- 3 msk dijonsenap
- 1 tsk rapsolja
- 2 msk KIKKOMAN sojasås
- Salt och nymalen peppar
- 1 knippa salladslök
- 3 msk ljusa sesamfrön
Förberedelse
- Ta bort skinnet på kycklingklubborna. Gör ett snitt genom senorna på varje klubba och tryck försiktigt köttet nedåt med tummen och pekfingret så att man kan hålla i klubban.
- Vispa ihop senap, olja och KIKKOMAN sojasås och pensla klubborna med blandningen. Marinera köttet i några timmar eller över natten. Salta och peppra klubborna 30 minuter innan de ska grillas.
- Förbered grillen för indirekt grillning och värm upp den till 180–200 °C. Lägg klubborna i den indirekta zonen och grilla dem i ca 50 minuter.
- Skölj och torka av salladslöken och grilla den kort i den direkta zonen.
- Pensla klubborna med marinaden igen strax innan de är klara och strö på sesamfrön. Servera kycklingklubborna med lättgrillad salladslök.
Använda produkter i det här receptet
Ingredienser för 4 portion(er)
- 12 Kycklingklubbor (utan lår)
- 3 msk dijonsenap
- 1 tsk rapsolja
- 2 msk KIKKOMAN sojasås
- Salt och nymalen peppar
- 1 knippa salladslök
- 3 msk ljusa sesamfrön