
Kyckling och salladslök grillat på spett

Ingredienser för 4 portion(er)
- 200 g kycklingkött utan ben (t.ex. från lår eller bröst)
- 1 salladslök
- 6 msk Kikkoman Yakitori sås
eller
- 4 msk Kikkoman Sojasås till ris
eller Sås till kyckling-salladslök-spett:
- 2 msk farinsocker
- 2 ½ msk mineralvatten
- 2 ½ msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
- ½ msk vegetabilisk olja
- ½ tsk shichimi (eller chili)
Förberedelse
- Skär kycklingköttet i bitar på ca 15 g. Ansa, skölj och skär salladslöken i bitar på ca 3 cm.
- Trä upp ingredienserna på spetten i den här ordningsföljden: kyckling (med skinnet uppåt) → salladslök → kyckling → salladslök → kyckling.
- Hetta upp den vegetabiliska oljan i en panna och stek spetten med skinnsidan nedåt på medelhög värme i ca 3 minuter (med locket på). Vänd spetten och stek i ca 1 minut till. Lägg spetten på en tallrik och håll varmt.
- Häll bort oljan som är kvar i pannan. Tillsätt Kikkoman Yakitori sås (eller Kikkoman Sojasås till ris) och värm upp. Lägg tillbaka spetten i pannan och skaka runt tills såsen täcker spetten fullständigt.
- Lägg spetten på en tallrik, strö över shichimi (eller chili) och servera.
Tillagning utan Kikkoman Yakitori sås (eller Kikkoman Sojasås till ris):
- Fram till stekningen tillagas spetten på samma sätt. Häll bort oljan som är kvar i pannan. Tillsätt farinsocker och mineralvatten och låt det småkoka tills sockret har lösts upp. Tillsätt sojasåsen och koka upp tills såsen blivit lite tjockflytande.
- Lägg tillbaka spetten i pannan och skaka runt tills såsen täcker spetten fullständigt.
- Lägg spetten på en tallrik, strö över shichimi (eller chili) och servera.
Använda produkter i det här receptet
Ingredienser för 4 portion(er)
- 200 g kycklingkött utan ben (t.ex. från lår eller bröst)
- 1 salladslök
- 6 msk Kikkoman Yakitori sås
eller
- 4 msk Kikkoman Sojasås till ris
eller Sås till kyckling-salladslök-spett:
- 2 msk farinsocker
- 2 ½ msk mineralvatten
- 2 ½ msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
- ½ msk vegetabilisk olja
- ½ tsk shichimi (eller chili)