
Kushi-ten Tempuraspett

Ingredienser för 4 portion(er)
- 15 st räkor med skal utan huvud
- 150 g bläckfisk, sepia eller annan sort
- 10 st färska shiitakesvampar
- 10 st minimajs
- 1 st röd paprika
- 10 st pimientos de padrón (shishito), peperoni eller grön sparris
- 1 st squash
För tempurasåsen
- 300 ml grönsaks- eller fiskbuljong
- 6 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
- 150 g vit rättika
- 30 g färsk ingefära
För degen
- 300 ml kallt vatten
- 1 äggula
- 170 g vanligt vetemjöl
- 10 g majsmjöl
- lite olja för fritering
Förberedelse
Hetta upp buljongen och Kikkoman naturligt bryggd sojasås i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan strax innan det börjar koka och ställ undan. Skala och finriv rättikan och ingefäran och låt rättikan rinna av väl i en sil. Rör ihop vattnet och äggulan för degen, sikta ner vetemjölet och majsmjölet lite i taget och blanda försiktigt samman. Skala räkorna och ta bort den svarta tarmen.
Skär bläckfiskfiléerna i 2x4 cm stora rutor och snitta dem lite så att de inte dra ihop sig vid friteringen. Rensa och halvera shiitaken och majsen. Skär den röda paprikan i lika stora bitar som bläckfisken. Rensa pimientos de padron och snitta även dessa med en kniv. Skär squashen i ca 8 mm tunna skivor.
Vänd alla ingredienserna i vetemjöl och klappa eller skaka bort överflödigt mjöl. Trä upp 2–3 bitar av grönsaker och bläckfisk på varje spett, doppa spetten i degen och fritera dem krispiga i en kastrull med olja, ca 170 °C.
Lägg upp spetten på en tallrik och servera med såsen, rättikan och ingefäran.
Använda produkter i det här receptet
Ingredienser för 4 portion(er)
- 15 st räkor med skal utan huvud
- 150 g bläckfisk, sepia eller annan sort
- 10 st färska shiitakesvampar
- 10 st minimajs
- 1 st röd paprika
- 10 st pimientos de padrón (shishito), peperoni eller grön sparris
- 1 st squash
För tempurasåsen
- 300 ml grönsaks- eller fiskbuljong
- 6 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
- 150 g vit rättika
- 30 g färsk ingefära
För degen
- 300 ml kallt vatten
- 1 äggula
- 170 g vanligt vetemjöl
- 10 g majsmjöl
- lite olja för fritering