Kryddiga räkspett med ströbröd med krämig edamame-dipp

Total tid 30 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
20 Min. Tillagningstid

Krispiga räkspett med pankopanering serverade med en krämig dipp av edamame, koriander och crème fraîche. Skaldjur á la Tex-Mex!

Ingredienser

2 Portioner
200 g
fryst edamamebönor (alternativt frysta ärtor)
Salt
Några korianderblad
2 msk
crème fraîche
1 tsk
limejuice
Nymalen peppar
1 
ägg
 ½ tsk
chiliflakes
20 g
majsstärkelse (ca 2 msk)
30 g
mjöl (ca 2-3 msk)
 ½ tsk
bakpulver
12 
råa, skalade stora/kungsräkor (alternativt: pilgrimsmusslor, laxfilébitar)
2 msk
solrosolja
6 
lagerblad
Dessutom: små cocktailspett i trä
Näringsinnehåll (per portion): 2438 kJ  /  583 kcal
28,9 g Fett
26,9 g Protein
50,3 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Koka edamamebönorna, låt dem rinna av, låt svalna något, puréa sedan med koriander, crème fraîche, limejuice och 3-4 tsk Kikkoman-soja och smaka av med peppar. 

Steg 2

Vispa ägget med chilin och 2 tsk sojasås. 

Steg 3

Blanda majsstärkelse, mjöl och bakpulver. Doppa räkorna först i mjöl- och bakpulverblandningen, sedan i ägget med chilin och sojan, sedan i pankobrödsmulorna och stek i den uppvärmda oljan tills de är knapriga, ca 5 minuter. 

Steg 4

Trä 2 räkor och 1 lagerblad på varje spett och servera med edamamedippen.

Tips

Man kan servera räkor på citrongräs eller rosmarinkvistar istället för att använda spett.

Nachos är ett gott tillbehör.

Recept-ID: 1057

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Koka edamamebönorna, låt dem rinna av, låt svalna något, puréa sedan med koriander, crème fraîche, limejuice och 3-4 tsk Kikkoman-soja och smaka av med peppar. 

Vispa ägget med chilin och 2 tsk sojasås. 

Blanda majsstärkelse, mjöl och bakpulver. Doppa räkorna först i mjöl- och bakpulverblandningen, sedan i ägget med chilin och sojan, sedan i pankobrödsmulorna och stek i den uppvärmda oljan tills de är knapriga, ca 5 minuter. 

Trä 2 räkor och 1 lagerblad på varje spett och servera med edamamedippen.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.