Kryddiga räkspett med ströbröd med krämig edamame-dipp
Krispiga räkspett med pankopanering serverade med en krämig dipp av edamame, koriander och crème fraîche. Skaldjur á la Tex-Mex!
Ingredienser
Förberedelse
Steg 1
Koka edamamebönorna, låt dem rinna av, låt svalna något, puréa sedan med koriander, crème fraîche, limejuice och 3-4 tsk Kikkoman-soja och smaka av med peppar.
Steg 2
Vispa ägget med chilin och 2 tsk sojasås.
Steg 3
Blanda majsstärkelse, mjöl och bakpulver. Doppa räkorna först i mjöl- och bakpulverblandningen, sedan i ägget med chilin och sojan, sedan i pankobrödsmulorna och stek i den uppvärmda oljan tills de är knapriga, ca 5 minuter.
Steg 4
Trä 2 räkor och 1 lagerblad på varje spett och servera med edamamedippen.
Tips
Man kan servera räkor på citrongräs eller rosmarinkvistar istället för att använda spett.
Nachos är ett gott tillbehör.
Recept-ID: 1057
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer