Sök
Filtrera
Kryddiga julsnittar
Bookmark
134 av 256

Kryddiga julsnittar

Förberedelsetid: 50min
Calorific värde (per portion): 706 kJ / 169 kcal

Ingredienser för 4 portioner

Till rökt laxkräm:

Till rostbiffkrämen:

Till äggkrämen:

Förberedelse

  1. Skölj och skiva tomaterna i ca 0,5 cm tjocka skivor och lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper. Rör ihop vinägern, Wok sauce och oljan, pensla tomaterna med marinaden och stek dem i den förvärmda ugnen i 180 °C (gasugn: steg 3, varmluft 160 °C) i ca 30 minuter, pensla då och då med marinaden. Kikkoman Wok sauce ger tomaterna ett milt-kryddigt smaksting och vacker glans.
  2. Skär bort kanterna från toastbrödet. Tärna den rökta laxen mycket fint, blanda med färskosten och smaksätt med Wok sauce. Rostbiffkrämen: Finstrimla rostbiffen, blanda med färskosten och senapen, smaksätt med Wok sauce.
  3. Äggkrämen: Skala och halvera äggen, mosa äggulan, fintärna äggvitan, rör ihop allt med salladsmajonnäsen och smaksätt med Wok sauce. Skölj, ansa och skär rucolan i små bitar.
  4. Bred äggkräm på 8 brödskivor och lägg rucola och tomater ovanpå. Täck med 8 brödskivor och tryck till en aning. Bred rökt laxkräm respektive rostbiffkräm på vardera 4 av de övre brödskivorna och täck med de restande brödskivorna. Fyrdela bröden och håll ihop dem med dekorativa träspett.

Tips: Om du droppar Wok sauce på bröden innan krämen breds på blir julsnittarna särskilt saftiga och smakfulla.

Begagnade produkter i det här receptet

Ingredienser för 4 portioner

Till rökt laxkräm:

Till rostbiffkrämen:

Till äggkrämen: