
Kryddiga julsnittar
Ingredienser för 4 portioner
- 200 g tomater
- 2 msk mörk balsamvinäger
- 2 msk Kikkoman Wok sauce (alternativt: Kikkoman Naturligt bryggd sojasås)
- 2–3 msk olivolja
- 24 skivor toast eller formfranska
Till rökt laxkräm:
- 50 g rökt lax
- 100 g färskost
- 2 msk Kikkoman Wok sauce (alternativt: Kikkoman Naturligt bryggd sojasås)
Till rostbiffkrämen:
- 80 g rostbiff, skivad
- 100 g färskost
- 1–2 tsk söt senap
- 1–2 msk Kikkoman Wok sauce (alternativt: Kikkoman Naturligt bryggd sojasås)
Till äggkrämen:
- 4 hårdkokta ägg
- 80 g salladsmajonnäs
- 2 msk Kikkoman Wok sauce (alternativt: Kikkoman Naturligt bryggd sojasås)
- 30 g rucolasallat
Förberedelse
- Skölj och skiva tomaterna i ca 0,5 cm tjocka skivor och lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper. Rör ihop vinägern, Wok sauce och oljan, pensla tomaterna med marinaden och stek dem i den förvärmda ugnen i 180 °C (gasugn: steg 3, varmluft 160 °C) i ca 30 minuter, pensla då och då med marinaden. Kikkoman Wok sauce ger tomaterna ett milt-kryddigt smaksting och vacker glans.
- Skär bort kanterna från toastbrödet. Tärna den rökta laxen mycket fint, blanda med färskosten och smaksätt med Wok sauce. Rostbiffkrämen: Finstrimla rostbiffen, blanda med färskosten och senapen, smaksätt med Wok sauce.
- Äggkrämen: Skala och halvera äggen, mosa äggulan, fintärna äggvitan, rör ihop allt med salladsmajonnäsen och smaksätt med Wok sauce. Skölj, ansa och skär rucolan i små bitar.
- Bred äggkräm på 8 brödskivor och lägg rucola och tomater ovanpå. Täck med 8 brödskivor och tryck till en aning. Bred rökt laxkräm respektive rostbiffkräm på vardera 4 av de övre brödskivorna och täck med de restande brödskivorna. Fyrdela bröden och håll ihop dem med dekorativa träspett.
Tips: Om du droppar Wok sauce på bröden innan krämen breds på blir julsnittarna särskilt saftiga och smakfulla.
Begagnade produkter i det här receptet
Ingredienser för 4 portioner
- 200 g tomater
- 2 msk mörk balsamvinäger
- 2 msk Kikkoman Wok sauce (alternativt: Kikkoman Naturligt bryggd sojasås)
- 2–3 msk olivolja
- 24 skivor toast eller formfranska
Till rökt laxkräm:
- 50 g rökt lax
- 100 g färskost
- 2 msk Kikkoman Wok sauce (alternativt: Kikkoman Naturligt bryggd sojasås)
Till rostbiffkrämen:
- 80 g rostbiff, skivad
- 100 g färskost
- 1–2 tsk söt senap
- 1–2 msk Kikkoman Wok sauce (alternativt: Kikkoman Naturligt bryggd sojasås)
Till äggkrämen:
- 4 hårdkokta ägg
- 80 g salladsmajonnäs
- 2 msk Kikkoman Wok sauce (alternativt: Kikkoman Naturligt bryggd sojasås)
- 30 g rucolasallat