Kryddiga grillade majskolvar/Elotes

Total tid 20 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
10 Min. Tillagningstid

Detta är typisk gatumat som äts på språng eller avnjuts som en del av en större måltid. Du kan lägga till mer kryddor eller färska örter till rätten om så önskas.

Ingredienser

2 Portioner
2 
majskolvar
2 msk
majonnäs
30 g
riven hårdost ( t ex parmesan)
 ½ tsk
torkad oregano
 ½ tsk
spiskummin
 ½ tsk
chipotlepulver/chilipulver
Näringsinnehåll (per portion): 1392 kJ  /  331 kcal
21,7 g Fett
9,1 g Protein
23,7 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Koka upp en kastrull med vatten. Dra av majsskalet och förkoka majskolven i 5 minuter och låt rinna av. 

Steg 2

Pensla majsen med 1-2 msk teriyakimarinad och låt den marinera medan du värmer upp grillen eller stekpannan. Grilla/Stek i några minuter tills det får några kolmärken. 

Steg 3

Blanda majonnäs med 1 msk teriyakimarinad och pensla på majsen. Strö över riven ost och kryddor. Du kan tillsätta ytterligare örter som persilja eller koriander.

Recept-ID: 1060

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Koka upp en kastrull med vatten. Dra av majsskalet och förkoka majskolven i 5 minuter och låt rinna av. 

Pensla majsen med 1-2 msk teriyakimarinad och låt den marinera medan du värmer upp grillen eller stekpannan. Grilla/Stek i några minuter tills det får några kolmärken. 

Blanda majonnäs med 1 msk teriyakimarinad och pensla på majsen. Strö över riven ost och kryddor. Du kan tillsätta ytterligare örter som persilja eller koriander.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.