Kryddig svartbönsoppa med chorizo
En fyllig och rejäl soppa, med inspiration av Mexikos smaker. Chorizo och paprika ger en varm, rökig smak och de rostade tortillatrianglarna är perfekta att doppa.
Ingredienser
Till servering
Förberedelse
Steg 1
Tärna löken och paprikan och skiva chorizon. Fräs dem i en kastrull i olivolja, och när löken mjuknat och chorizon är brynt, tillsätt alla kryddor, finhackad vitlök och avrunna och sköljda bönor.
Steg 2
Häll i fonden och tomatpassatan, smaka av med Kikkoman sojasås (eller Ponzu) och hackad koriander och koka i 15 minuter. Efter denna tid, häll 1/3 av soppan (utan chorizo) i en mixer och mixa tills den är slät. Lägg tillbaka den i pannan och rör om försiktigt
Steg 3
Skär tortillabröden i trekanter och rosta dem i en torr stekpanna.
Steg 4
Häll upp soppan i skålar och servera med skivad avokado, riven cheddarost och tortillabitar.
Recept-ID: 1042
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer