Kryddig paj med kastanj-svamp-fyllning
Ingredienser
Förberedelse
Steg 1
Sätt ugnen på 200 °C / varmluft: 180 °C / gasugn: steg 6.
Steg 2
Låt smör och olja smälta i en stekpanna och fräs schalottenlökarna tills de brynts en aning. Tillsätt svampen och fräs i 4–5 minuter. Tillsätt kastanjerna, örterna och rödvinet samt så mycket grönsaksbuljong att grönsakerna täcks. Låt koka upp och reducera vätskan lite genom att småkoka i 20–30 minuter. Rör ned senap, sojasåsen och persiljan och smaka av med svart peppar. Låt koka i 5 minuter till.
Steg 3
Skeda över hälften av blandningen i en ugnsform. Strö över lingonen och skeda över resten av kastanj-champinjon-blandningen.
Steg 4
Kavla ut degen på en mjölad yta och lägg degen på fyllningen. Pensla med det uppvispade ägget. Skär tre små skåror i degen och grädda pajen i ca 25 minuter eller tills degen är gyllenbrun.
Recept-ID: 120
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer