Kryddig paj med kastanj-svamp-fyllning

Total tid 55 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
45 Min. Tillagningstid

Ingredienser

6 Portioner
25 g
smör
1 msk
olivolja
8 
små schalottenlökar, skalade
200 g
små bruna champinjoner, ansade
200 g
vita champinjoner, ansade
200 g
kokta kastanjer
2 
lagerblad
1 
kvist färsk timjan
100 ml
rödvin
100 ml
grönsaksbuljong
2 tsk
dijonsenap
färsk persilja, finhackad
svartpeppar, nymalen
150 g
färska lingon, upptinade om de var djupfrysta, eller på glasburk
225 g
smördeg, upptinad om den var djupfryst
1 
ägg, uppvispat
Ta fram en ugnsform som är 23 cm djup.
Näringsinnehåll (per portion): 1461 kJ  /  349 kcal

Förberedelse

Steg 1

Sätt ugnen på 200 °C / varmluft: 180 °C / gasugn: steg 6.

Steg 2

Låt smör och olja smälta i en stekpanna och fräs schalottenlökarna tills de brynts en aning. Tillsätt svampen och fräs i 4–5 minuter. Tillsätt kastanjerna, örterna och rödvinet samt så mycket grönsaksbuljong att grönsakerna täcks. Låt koka upp och reducera vätskan lite genom att småkoka i 20–30 minuter. Rör ned senap, sojasåsen och persiljan och smaka av med svart peppar. Låt koka i 5 minuter till.

Steg 3

Skeda över hälften av blandningen i en ugnsform. Strö över lingonen och skeda över resten av kastanj-champinjon-blandningen.

Steg 4

Kavla ut degen på en mjölad yta och lägg degen på fyllningen. Pensla med det uppvispade ägget. Skär tre små skåror i degen och grädda pajen i ca 25 minuter eller tills degen är gyllenbrun.

Recept-ID: 120

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Sätt ugnen på 200 °C / varmluft: 180 °C / gasugn: steg 6.

Låt smör och olja smälta i en stekpanna och fräs schalottenlökarna tills de brynts en aning. Tillsätt svampen och fräs i 4–5 minuter. Tillsätt kastanjerna, örterna och rödvinet samt så mycket grönsaksbuljong att grönsakerna täcks. Låt koka upp och reducera vätskan lite genom att småkoka i 20–30 minuter. Rör ned senap, sojasåsen och persiljan och smaka av med svart peppar. Låt koka i 5 minuter till.

Skeda över hälften av blandningen i en ugnsform. Strö över lingonen och skeda över resten av kastanj-champinjon-blandningen.

Kavla ut degen på en mjölad yta och lägg degen på fyllningen. Pensla med det uppvispade ägget. Skär tre små skåror i degen och grädda pajen i ca 25 minuter eller tills degen är gyllenbrun.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.