Kryddig biff- och spenatlasagne

Total tid 70 Min.
70 Min. Tid för förberedelse

Nötfärs, spenat, chilipeppar och Kikkoman sojasås – tillsammans gör de världens godaste lasagne!

Ingredienser

4 Portioner

För nötköttsragun

500 g
nötfärs
3 msk
olivolja
1 
lök
400 g
spenat
1 
chili
2 msk
tomatpuré
 ½ tsk
torkad mejram
 ½ tsk
malen kanel
1 
vitlöksklyfta
100 ml
rödvin
2 
lagerblad
250 g
färska lasagneplattor
200 g
riven Gouda

För bechamelsåsen

40 g
smör
30 g
vetemjöl
500 ml
mjölk
riven muskot
Näringsinnehåll (per portion): 3661 kJ  /  874 kcal
48,7 g Fett
54 g Protein
48,4 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Skölj och torka spenat och chili. Hacka spenaten och hacka chilin mycket fint. SKala och hacka lök och vitlök fint.

Steg 2

För ragun Bryn nötfärsen i en stor gryta med 3 msk olivolja. Tillsätt vitlök, lök och tomatpuré och fräs lätt. Häll i rödvinet och sänk värmen.

Steg 3

Tillsätt spenaten i färsen. Tillsätt den finhackade chilin i färsen med 6 msk Kikkoman sojasås, mejram, kanel och de två lagerbladen.  Tips: Om du gillar det kryddigt, tillsätt gärna chilifröna.

Steg 4

Täck över raguen och låt sjuda i ca. 10 minuter innan du tar bort den från värmen.

Steg 5

För bechamelsåsen Smält smöret i en kastrull, rör ner mjölet och värm för att koka ut mjölet. Tillsätt nu mjölken lite i taget under konstant omrörning. Tips: Ju varmare mjölk, desto lättare blir det. 

Steg 6

Smaksätt allt med 4 msk Kikkoman sojasås och en rejäl nypa muskotnöt. 

Steg 7

Värm ugnen till 200°C.

Steg 8

Smörj under tiden en lasagneform med lite smör och täck botten med ett enda lager lasagneplattor.  Växla nu mellan lager av ragu, Béchamel och pasta. Observera att det sista lagret ska vara Béchamelsås.

Steg 9

Strö över allt med ost och grädda i ca. 25 minuter.

Recept-ID: 1085

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Skölj och torka spenat och chili. Hacka spenaten och hacka chilin mycket fint. SKala och hacka lök och vitlök fint.

För ragun Bryn nötfärsen i en stor gryta med 3 msk olivolja. Tillsätt vitlök, lök och tomatpuré och fräs lätt. Häll i rödvinet och sänk värmen.

Tillsätt spenaten i färsen. Tillsätt den finhackade chilin i färsen med 6 msk Kikkoman sojasås, mejram, kanel och de två lagerbladen.  Tips: Om du gillar det kryddigt, tillsätt gärna chilifröna.

Täck över raguen och låt sjuda i ca. 10 minuter innan du tar bort den från värmen.

För bechamelsåsen Smält smöret i en kastrull, rör ner mjölet och värm för att koka ut mjölet. Tillsätt nu mjölken lite i taget under konstant omrörning. Tips: Ju varmare mjölk, desto lättare blir det. 

Smaksätt allt med 4 msk Kikkoman sojasås och en rejäl nypa muskotnöt. 

Värm ugnen till 200°C.

Smörj under tiden en lasagneform med lite smör och täck botten med ett enda lager lasagneplattor.  Växla nu mellan lager av ragu, Béchamel och pasta. Observera att det sista lagret ska vara Béchamelsås.

Strö över allt med ost och grädda i ca. 25 minuter.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06
07
08
09

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.