Krispiga kycklingtaquitos

Total tid 35 Min.
15 Min. Tid för förberedelse
20 Min. Tillagningstid

Taquitos är fyllda minitacos som rullas ihop och sedan steks. Denna version är fylld med kyckling med heta smaker och serveras med en syrlig mexikansk salsa

Ingredienser

6 Portioner
1 liter
vatten
2 
lagerblad
10 
pepparkorn
200 g
benfritt kycklingbröst
75 g
riven cheddar
50 g
färskost
1 tsk
rökt paprika
 ½ tsk
torkad oregano
1 tsk
fint tärnad jalapeno chili
6 
små tortillas (ca 15 cm i diameter)
Olja för stekning

Pico de gallo salsa

100 g
tomater
50 g
lök
1 
jalapeno chilipeppar
2 msk
olivolja
10 g
färsk koriander
1 
lime
100 g
isbergssallad
100 g
körsbärstomater
75 g
creme fraiche
1 
avokado
Färsk koriander

Dessutom

små spett i trä
Näringsinnehåll (per portion): 1938 kJ  /  464 kcal
32,6 g Fett
17,5 g Protein
21,9 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Add the water to a sauce pan and bring it to a boil. Add soy sauce, bay leaves and peppercorns. Turn down the heat, so it is just below boiling point. Slice the chicken breast lengthwise, to cook more quickly. Poach for 10-12 minutes. Remove it from the water and let it cool, then shred the chicken into smaller pieces.

Steg 2

Mix the chicken with cheddar, cream cheese, Kikkoman soy sauce and spices.

Steg 3

Place the mixture on the tortillas and roll them up tightly. Fasten with a toothpick.

Steg 4

Shallow fry in oil for 4-5 minutes until crispy and golden. Let the taquitos rest a few minutes on a cooling rack to remove excess oil.

Steg 5

For the Pico de gallo salsa: Finely dice tomatoes, onion, jalapeno and mix well. Season with oil, finely chopped coriander, lime juice and soy sauce.

Steg 6

Place taquitos on a plate with finely sliced iceberg salad, tomatoes, crème fraiche, diced avocado, hot sauce and fresh coriander. Serve with the salsa.

Tips

Du kan använda överbliven kokt kyckling, vilket gör detta ännu enklare att göra.


Du kan göra en större sats och frysa dem.

Recept-ID: 1058

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Add the water to a sauce pan and bring it to a boil. Add soy sauce, bay leaves and peppercorns. Turn down the heat, so it is just below boiling point. Slice the chicken breast lengthwise, to cook more quickly. Poach for 10-12 minutes. Remove it from the water and let it cool, then shred the chicken into smaller pieces.

Mix the chicken with cheddar, cream cheese, Kikkoman soy sauce and spices.

Place the mixture on the tortillas and roll them up tightly. Fasten with a toothpick.

Shallow fry in oil for 4-5 minutes until crispy and golden. Let the taquitos rest a few minutes on a cooling rack to remove excess oil.

For the Pico de gallo salsa: Finely dice tomatoes, onion, jalapeno and mix well. Season with oil, finely chopped coriander, lime juice and soy sauce.

Place taquitos on a plate with finely sliced iceberg salad, tomatoes, crème fraiche, diced avocado, hot sauce and fresh coriander. Serve with the salsa.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.