Krispiga bananer med vaniljglass och choklad- eller karamellsås

Total tid 30 Min.
5 Min. Tid för förberedelse
25 Min. Tillagningstid

Ingredienser

4 Portioner
4 
bananer
9 msk
vetemjöl
 ¼ tsk
kanel, malen
2 
ägg
vegetabilisk olja till fritering
myntablad att garnera med

Till chokladsåsen

100 g
mörk choklad eller mjölkchoklad
125 g
grädde

Eller till karamellsåsen

100 g
strösocker
40 g
smör
60 g
grädde

Dessutom

4 
kulor vaniljglass
Näringsinnehåll (per portion): 2807 kJ  /  669 kcal
38,6 g Fett
63,4 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Skala och halvera bananerna först på längden och sedan på tvären. Blanda mjöl och kanel i en djup tallrik. Vispa upp äggen i en djup tallrik och häll pankoströbrödet i en annan djup tallrik.

Steg 2

Vänd bananerna först i mjöl-kanel-blandningen, sedan i det uppvispade ägget och till sist i pankoströbrödet.

Steg 3

Hetta upp oljan, fritera bananbitarna gyllenbruna och låt dem rinna av på kökspapper. Skölj och klappa myntan torr.

Steg 4

Chokladsåsen: Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i varmt vattenbad. Tillsätt och värm upp grädden och sojasåsen. Eller: Gör en karamellsås: Hetta upp och smält sockret i en kastrull under omrörning tills det blivit jämnt ljusbrunt. Tillsätt smöret och rör om tills det smält fullständigt. Tillsätt grädden och sojasåsen och rör om väl tills såsen är helt slät och jämn.

Steg 5

Arrangera de friterade bananbitarna tillsammans med choklad- eller karamellsåsen och glassen på tallrikar, garnera med myntan och efter tycke med färska bär, servera.

Tips

I stället för Kikkoman Naturligt bryggd sojasås passar även den söta sojasåsenmycket bra.

Recept-ID: 846

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Skala och halvera bananerna först på längden och sedan på tvären. Blanda mjöl och kanel i en djup tallrik. Vispa upp äggen i en djup tallrik och häll pankoströbrödet i en annan djup tallrik.

Vänd bananerna först i mjöl-kanel-blandningen, sedan i det uppvispade ägget och till sist i pankoströbrödet.

Hetta upp oljan, fritera bananbitarna gyllenbruna och låt dem rinna av på kökspapper. Skölj och klappa myntan torr.

Chokladsåsen: Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i varmt vattenbad. Tillsätt och värm upp grädden och sojasåsen. Eller: Gör en karamellsås: Hetta upp och smält sockret i en kastrull under omrörning tills det blivit jämnt ljusbrunt. Tillsätt smöret och rör om tills det smält fullständigt. Tillsätt grädden och sojasåsen och rör om väl tills såsen är helt slät och jämn.

Arrangera de friterade bananbitarna tillsammans med choklad- eller karamellsåsen och glassen på tallrikar, garnera med myntan och efter tycke med färska bär, servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.