Krispiga bananer med vaniljglass och choklad- eller karamellsås
Förberedelse
Steg 1
Skala och halvera bananerna först på längden och sedan på tvären. Blanda mjöl och kanel i en djup tallrik. Vispa upp äggen i en djup tallrik och häll pankoströbrödet i en annan djup tallrik.
Steg 2
Vänd bananerna först i mjöl-kanel-blandningen, sedan i det uppvispade ägget och till sist i pankoströbrödet.
Steg 3
Hetta upp oljan, fritera bananbitarna gyllenbruna och låt dem rinna av på kökspapper. Skölj och klappa myntan torr.
Steg 4
Chokladsåsen: Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i varmt vattenbad. Tillsätt och värm upp grädden och sojasåsen. Eller: Gör en karamellsås: Hetta upp och smält sockret i en kastrull under omrörning tills det blivit jämnt ljusbrunt. Tillsätt smöret och rör om tills det smält fullständigt. Tillsätt grädden och sojasåsen och rör om väl tills såsen är helt slät och jämn.
Steg 5
Arrangera de friterade bananbitarna tillsammans med choklad- eller karamellsåsen och glassen på tallrikar, garnera med myntan och efter tycke med färska bär, servera.
Tips
I stället för Kikkoman Naturligt bryggd sojasås passar även den söta sojasåsenmycket bra.
Recept-ID: 846
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer