Krispiga bananer med vaniljglass och choklad- eller karamellsås
Sök
Filtrera
Krispiga bananer med vaniljglass och choklad- eller karamellsås
Bookmark
246 av 275

Krispiga bananer med vaniljglass och choklad- eller karamellsås

Krispiga bananer med vaniljglass och choklad- eller karamellsås
Total tid 30min
Förberedelsetid: 5min
Tillagningstid 25min
Näringsinnehåll (per portion): 2807 kJ / 669 kcal
Fett: 38,6 g
Kolhydrat: 63,4 g

Ingredienser för 4 portion(er)

Till chokladsåsen:

eller

Till karamellsåsen:

Förberedelse

  1. Skala och halvera bananerna först på längden och sedan på tvären. Blanda mjöl och kanel i en djup tallrik. Vispa upp äggen i en djup tallrik och häll pankoströbrödet i en annan djup tallrik.
  2. Vänd bananerna först i mjöl-kanel-blandningen, sedan i det uppvispade ägget och till sist i pankoströbrödet.
  3. Hetta upp oljan, fritera bananbitarna gyllenbruna och låt dem rinna av på kökspapper. Skölj och klappa myntan torr.
  4. Chokladsåsen: Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i varmt vattenbad. Tillsätt och värm upp grädden och sojasåsen. Eller: Gör en karamellsås: Hetta upp och smält sockret i en kastrull under omrörning tills det blivit jämnt ljusbrunt. Tillsätt smöret och rör om tills det smält fullständigt. Tillsätt grädden och sojasåsen och rör om väl tills såsen är helt slät och jämn.
  5. Arrangera de friterade bananbitarna tillsammans med choklad- eller karamellsåsen och glassen på tallrikar, garnera med myntan och efter tycke med färska bär, servera.

Tips: I stället för Kikkoman Naturligt bryggd sojasås passar även den söta sojasåsenmycket bra.

Total tid 30min
Förberedelsetid: 5min
Tillagningstid 25min
Näringsinnehåll (per portion): 2807 kJ / 669 kcal
Fett: 38,6 g
Kolhydrat: 63,4 g

Ingredienser för 4 portion(er)

Till chokladsåsen:

eller

Till karamellsåsen: