Krispig choklad-cheesecake
Sök
Filtrera
Krispig choklad-cheesecake
Bookmark
21 av 275

Krispig choklad-cheesecake

Krispig choklad-cheesecake
Total tid 100min
Förberedelsetid: 5min
Tillagningstid 95min
Näringsinnehåll (per portion): 1701 kJ / 406 kcal
Fett: 19.8 g
Protein: 14.1 g
Kolhydrat: 41.4 g

Ingredienser för 12 portion(er)

Till tårtbottnen:

Till fyllningen:

Till toppingen:

Förberedelse

  1. Sätt ugnen på 180 °C över-/undervärme (160 °C varmluft) och klä en bakform med löstagbar botten (Ø 28–30 cm) med bakplåtspapper. Värm smöret tills det smälter. Blanda pankoströbrödet med sockret, det flytande smöret och mandeln, fördela och tryck till massan ordentligt på bakformens botten och grädda i den förvärmda ugnen i 20 minuter.
  2. Fyllningen: Grovhacka chokladen och låt den smälta i varmt vattenbad.
  3. Rör ihop vaniljpuddingpulver, socker och smör. Tillsätt och vispa äggen, kesellan, mandeldrycken och söt sojasås (alternativt sojasås + socker) till en slät kräm och ställ undan 100 g. Fördela den ljusa krämen på den förgräddade botten.
  4. Rör ihop chokladen med den undanställda krämen, fördela den med en matsked i klickar på den ljusa krämen och marmorera försiktigt. 
  5. Topping: Blanda mandeln och pankoströbrödet, strö över kakan och fortsätt grädda i ca 50 minuter.
  6. Låt kakan först svalna i ca 2 timmar i sin form på ett bakgaller, ta sedan bort kanten från bakformen och låt kakan svalna helt. Skär choklad-cheesecaken i bitar och servera.
Total tid 100min
Förberedelsetid: 5min
Tillagningstid 95min
Näringsinnehåll (per portion): 1701 kJ / 406 kcal
Fett: 19.8 g
Protein: 14.1 g
Kolhydrat: 41.4 g

Ingredienser för 12 portion(er)

Till tårtbottnen:

Till fyllningen:

Till toppingen: