Krispig choklad-cheesecake
Ingredienser
Till tårtbottnen:
Till fyllningen:
Till toppingen:
Förberedelse
Steg 1
Sätt ugnen på 180 °C över-/undervärme (160 °C varmluft) och klä en bakform med löstagbar botten (Ø 28–30 cm) med bakplåtspapper. Värm smöret tills det smälter. Blanda pankoströbrödet med sockret, det flytande smöret och mandeln, fördela och tryck till massan ordentligt på bakformens botten och grädda i den förvärmda ugnen i 20 minuter.
Steg 2
Fyllningen: Grovhacka chokladen och låt den smälta i varmt vattenbad.
Steg 3
Rör ihop vaniljpuddingpulver, socker och smör. Tillsätt och vispa äggen, kesellan, mandeldrycken och söt sojasås (alternativt sojasås + socker) till en slät kräm och ställ undan 100 g. Fördela den ljusa krämen på den förgräddade botten.
Steg 4
Rör ihop chokladen med den undanställda krämen, fördela den med en matsked i klickar på den ljusa krämen och marmorera försiktigt.
Steg 5
Topping: Blanda mandeln och pankoströbrödet, strö över kakan och fortsätt grädda i ca 50 minuter.
Steg 6
Låt kakan först svalna i ca 2 timmar i sin form på ett bakgaller, ta sedan bort kanten från bakformen och låt kakan svalna helt. Skär choklad-cheesecaken i bitar och servera.
Recept-ID: 840
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer