Krämig sötpotatisdipp med sojasås
Förberedelse
Steg 1
Skölj ock skiva sötpotatisen i ca 1,5 cm tjocka skivor och lägg dem bredvid varandra på en tallrik. Täck över med plastfolie och kör dem i mikron på 600 watt i ca 3–4 minuter.
Steg 2
Ta ut tallriken, låt sötpotatisen svalna under plastfolien en kort stund, skala och grovtärna sötpotatisen.
Steg 3
Koka upp det vita vinet, mineralvattnet och farinsockret i en liten kastrull. När sockret löst sig, tillsätt sojasåsen och låt svalna.
Steg 4
Puréa sötpotatistärningarna tillsammans med den kokta smaksättningsblandningen, cayennepepparn och sesamoljan i en mixer.
Steg 5
Strax före serveringen: Lägg först gräddfilen (eller crème fraiche) i en liten skål eller ett glas och sötpotatisdippen ovanpå och servera.
Tips
Den krämiga sötpotatisdippen passar mycket bra till exempelvis:
tortillachips, grissini, crackers, rostat bröd skuret i strimlor/sticks
Recept-ID: 138
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer