Krämig paprika- och tomatsoppa med teriyakiräkor
Sök
Filtrera
Krämig paprika- och tomatsoppa med teriyakiräkor
Bookmark
33 av 339

Krämig paprika- och tomatsoppa med teriyakiräkor

Klart på mindre än 30 minuter, denna slätmixade soppa är så enkel att göra och alldeles utsökt. Fullpackad med färgglad färsk röd paprika och tomater, är den idealisk för en hälsosam lunch eller en middagsförrätt. De teriyakimarinerade räkorna gör soppan extra speciell, men veganer eller vegetarianer kan helt enkelt utelämna dem.

Krämig paprika- och tomatsoppa med teriyakiräkor
Total tid 45min
Förberedelsetid: 10min
Marineringstid: 10min
Tillagningstid 25min
Näringsinnehåll (per portion): 1696 kJ / 405 kcal
Fett: 21,2 g
Protein: 26 g
Kolhydrat: 26,6 g

Ingredienser för 2 portion(er)

• 3 röda paprikor
• 3 saftiga tomater
• 1 matsked hackad chili peppar
• 1 vitlöksklyfta
• 1 matsked olivolja 
• 400 ml grönsaksbuljong
• 1,5 matskedar Kikkoman naturligt bryggd sojasås  
• 1/4 tesked nymalen peppar
• 2 matskedar hackad färsk basilika

Till servering:
• 150 g råa räkor
• 2 msk Kikkoman Teriyaki Marinad  
• 60 g padronpaprika (eller zucchini)
• 1 tsk olivolja
• 1 msk hackad färsk basilika
• 1 msk hackad färsk chili peppar
 

Förberedelse

  1. Fräs tärnad paprika, chilipeppar, tomater och hackad vitlök i olivolja i en kastrull. Häll i fond, smaka av med Kikkoman sojasås (eller Kikkoman Ponzu) och kokai 20 minuter.
  2. När soppan nästan är klar, täck de rengjorda räkorna med Kikkoman Teriyaki Marinad och stek eller grilla tills de är kokta. Stek padronpeppar eller skivad zucchini i olivolja och strö över basilika och chili.
  3. Använd en mixer och mixa soppan tills den är slät, krydda med peppar och färsk basilika. Servera med de kokta räkorna och padrons.

Använda produkter i det här receptet

Total tid 45min
Förberedelsetid: 10min
Marineringstid: 10min
Tillagningstid 25min
Näringsinnehåll (per portion): 1696 kJ / 405 kcal
Fett: 21,2 g
Protein: 26 g
Kolhydrat: 26,6 g

Ingredienser för 2 portion(er)

• 3 röda paprikor
• 3 saftiga tomater
• 1 matsked hackad chili peppar
• 1 vitlöksklyfta
• 1 matsked olivolja 
• 400 ml grönsaksbuljong
• 1,5 matskedar Kikkoman naturligt bryggd sojasås  
• 1/4 tesked nymalen peppar
• 2 matskedar hackad färsk basilika

Till servering:
• 150 g råa räkor
• 2 msk Kikkoman Teriyaki Marinad  
• 60 g padronpaprika (eller zucchini)
• 1 tsk olivolja
• 1 msk hackad färsk basilika
• 1 msk hackad färsk chili peppar