
Knapriga vårrullar med skaldjursfyllning

Ingredienser för 4 portion(er)
- 1 vitlöksklyfta
- 5 g färsk ingefära
- 200 g vitkål
- 1/3 salladslök
- en nypa salt
- 100 g kycklingbröst
- en nypa svartpeppar
- 50 g bläckfisk
- 50 g ansade räkor
- 50 g lax
- 1/2 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
- 24 degplattor för gyoza-knyten
- 1/3 tsk sesamolja
- 2 msk vegetabilisk olja
Till dippsåsen:
- 50 ml Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
- 2 tsk vinäger
- 1/2 msk sesamolja
- chilipasta
Förberedelse
Finhacka vitlöken, ingefäran och vitkålen mycket fint. Salta och pressa ut överflödigt vatten med hjälp av en bomullsduk. Mal kycklingbröstet i köttkvarn med 4 mm hålskiva och blanda väl med vitkålsblandningen.
Dra av skinnet från bläckfisken, skölj, rensa och grovhacka räkorna och laxen. Blanda fisk- och skaldjuren i en skål med Kikkoman Naturligt bryggd sojasås.
Marinera det hela i kylskåpet i minst 10–15 minuter. Blanda sedan fisk- och skaldjuren med kycklingen och vitkålsblandningen.
Lägg en sked fyllning längs med varje gyozaplatta och forma till en sluten cylinder. Rullen håller bättre om degkanterna fuktas med vatten innan de rullas.
Fritera rullarna knapriga och guldbruna i oljeblandningen i en panna. Serveras varma med dippsåsen och en valfri krispig sallad.
Använda produkter i det här receptet
Ingredienser för 4 portion(er)
- 1 vitlöksklyfta
- 5 g färsk ingefära
- 200 g vitkål
- 1/3 salladslök
- en nypa salt
- 100 g kycklingbröst
- en nypa svartpeppar
- 50 g bläckfisk
- 50 g ansade räkor
- 50 g lax
- 1/2 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
- 24 degplattor för gyoza-knyten
- 1/3 tsk sesamolja
- 2 msk vegetabilisk olja
Till dippsåsen:
- 50 ml Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
- 2 tsk vinäger
- 1/2 msk sesamolja
- chilipasta