Knapriga kycklinglår med salladslöksås
Total tid
30 Min.
5 Min.
Tid för förberedelse
15 Min.
Tid för marinering
10 Min.
Tillagningstid
Näringsinnehåll (per portion):
2191 kJ
/
523 kcal
33,2 g
Fett
44,1 g
Protein
9,5 g
Kolhydrater
Förberedelse
Steg 1
Krydda kycklingköttet med 1 msk naturligt bryggd sojasås och låt vila i cirka 15 minuter. Klappa sedan av kycklinglåren och vänd dem i potatismjölet. Hetta upp friteringsoljan till ca160–170 °C och knaperstek kycklingen.
Steg 2
Rör ihop alla ingredienserna väl för salladslöksåsen i en skål. Skiva det knaperstekta kycklingköttet och häll över salladslöksåsen.
Tips:
Som tillbehör passar potatismos eller sallad alldeles utmärkt.
Recept-ID: 390
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer