Knapriga kycklinglår med salladslöksås

Total tid 30 Min.
5 Min. Tid för förberedelse
15 Min. Tid för marinering
10 Min. Tillagningstid

Ingredienser

4 Portioner
4 
kycklinglår utan ben
lite potatismjöl
olja för fritering

Till salladslöksåsen:

2 
salladslökar, tunnstrimlade
10 g
färsk ingefära, raspad
45 ml
balsamvinäger, vit
30 ml
sesamolja
Näringsinnehåll (per portion): 2191 kJ  /  523 kcal
33,2 g Fett
44,1 g Protein
9,5 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Krydda kycklingköttet med 1 msk naturligt bryggd sojasås och låt vila i cirka 15 minuter. Klappa sedan av kycklinglåren och vänd dem i potatismjölet. Hetta upp friteringsoljan till ca160–170 °C och knaperstek kycklingen.

Steg 2

Rör ihop alla ingredienserna väl för salladslöksåsen i en skål. Skiva det knaperstekta kycklingköttet och häll över salladslöksåsen.

Tips:

Som tillbehör passar potatismos eller sallad alldeles utmärkt.

Recept-ID: 390

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Krydda kycklingköttet med 1 msk naturligt bryggd sojasås och låt vila i cirka 15 minuter. Klappa sedan av kycklinglåren och vänd dem i potatismjölet. Hetta upp friteringsoljan till ca160–170 °C och knaperstek kycklingen.

Rör ihop alla ingredienserna väl för salladslöksåsen i en skål. Skiva det knaperstekta kycklingköttet och häll över salladslöksåsen.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.