
Knapriga kycklinglår med ingefära-ponzusås

Ingredienser för 4 portion(er)
- 100 ml Kikkoman Ponzu Citrus Sojasås
- 1 purjolök
- 1 knippe gräslök
- 10 g färsk ingefära
- 1 tsk sesamfrön
- 1/2 tsk sesamolja
- 4 kycklinglår
- 1/2 isbergssallad
- 1 liten morot
Förberedelse
Finhacka purjolöken, ingefäran och gräslöken. Rosta sesamfröna i en stekpanna utan fett och blanda sedan ned sesamoljan, Ponzu Citrus Sojasås, purjolöken, gräslöken och ingefäran.
Krydda kycklinglåren med salt och peppar och bryn dem med skinnsidan nedåt utan fett i en övertäckt belagd stekpanna i ca 10 minuter. Ta bort överflödigt fett med hushållspapper och fortsätt steka i 2–3 minuter tills skinnet är knaprigt.
Skölj isbergssalladen och skala moroten. Strimla mycket fint och lägg upp på tallrikar. Fördela kycklingen ovanpå, droppa över Ponzu Citrus Sojasås-dressingen, garnera efter tycke med koriander och servera.
Använda produkter i det här receptet
Ingredienser för 4 portion(er)
- 100 ml Kikkoman Ponzu Citrus Sojasås
- 1 purjolök
- 1 knippe gräslök
- 10 g färsk ingefära
- 1 tsk sesamfrön
- 1/2 tsk sesamolja
- 4 kycklinglår
- 1/2 isbergssallad
- 1 liten morot