Klassisk fukuoka-ramen
Förberedelse
Steg 1
Koka nudlarna al dente och spola hastigt av dem i kallt vatten. Förväll spenaten i 1 sekund och spola hastigt i isvatten. Stick ett litet hål i äggen med pickaren, lägg i kokande vatten och koka dem mjuka som vax i 6 minuter. Häll av vattnet och spola av äggen i kallt vatten.
Steg 2
Häll av vätskan från bambusskotten. Tunnskiva salladslökarna och sjögräset. Skala och skär ingefäran i 4 tunna skivor (1 per tallrik). Lättrosta sesamfröna guldgula i en stekpanna under omrörning. Skiva fläsksteken och kycklingbröstet.
Steg 3
Häll vardera 1 tesked Kikkoman Naturligt bryggd sojasås och 1 tesked fisksås i förvärmda soppskålar. Fördela de förberedda ingredienserna i skålarna och häll över den kokande heta buljongen. Till sist, skala och halvera äggen och lägg vardera 1 ägghalva ovanpå. Peppra eventuellt efter tycke.
Recept-ID: 238
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer