Kimchigryta med sojamjölk
Sök
Filtrera
Kimchigryta med sojamjölk
Bookmark
63 av 339

Kimchigryta med sojamjölk

Tillaga din egen kimchigryta med sojamjölk och Kikkoman Spicy Chili Sauce for Kimchi

Kimchigryta med sojamjölk
Total tid 25min
Förberedelsetid: 10min
Tillagningstid 15min
Näringsinnehåll (per portion): 1355 kJ / 324 kcal
Fett: 17,6 g
Protein: 22 g
Kolhydrat: 6,6 g

Ingredienser för 2 portion(er)

  • 70 g tunt skivat fläsk (eller lövbiff)
  • 60 g salladskål (ca 3 blad)
  • 1 pak choi
  • 100 g svamp (t.ex. shimeji/shiitake)
  • ½ bit tofu
  • 1 msk sesamolja (Kikkoman Toasted Sesame Oil) eller vegetabilisk olja
  • 200 ml vatten
  • 100 ml japansk sake (eller 100 ml vatten om sake inte är tillgängligt)
  • 2 msk Kikkoman kryddis Chilisås för Kimchi
  • 200 ml sojamjölk (utan socker)
  • 2 tsk Gochujang (röd chilipasta) (eller 2 msk misopasta)
  • 1 vårlök

* Servera med udon eller ramennudlar efter smak

Förberedelse

  1. Skär fläsket i små bitar.
  2. Tvätta salladskålen, skär nedre delen av bladen i ca 2 cm breda remsor och den övre i ca 4-5 cm breda remsor.
  3. Tvätta pak choi, skär de nedre delarna i 4 lika stora bitar och de övre delarna till en längd av ca 5 cm.
  4. Förbered svampen.
  5. Skär tofun i 3-4 cm tärningar.
  6. Hetta upp en panna, tillsätt sesamoljan (eller vegetabilisk olja) och stek fläsket i den. När färgen på fläsket ändras, tillsätt salladskål, pak choi och svamp och stek.
  7. Häll på 200 ml vatten, sake och Kikkoman kryddis Chilisås för Kimchi och fortsätt tillagningen.
  8. Tillsätt tofun och värm på medelvärme. Tillsätt sojamjölken och Gochujang (eller miso) men låt inte koka upp.
  9. Skär vårlöken i ringar, tvätta, tillsätt och servera.

Använda produkter i det här receptet

Total tid 25min
Förberedelsetid: 10min
Tillagningstid 15min
Näringsinnehåll (per portion): 1355 kJ / 324 kcal
Fett: 17,6 g
Protein: 22 g
Kolhydrat: 6,6 g

Ingredienser för 2 portion(er)

  • 70 g tunt skivat fläsk (eller lövbiff)
  • 60 g salladskål (ca 3 blad)
  • 1 pak choi
  • 100 g svamp (t.ex. shimeji/shiitake)
  • ½ bit tofu
  • 1 msk sesamolja (Kikkoman Toasted Sesame Oil) eller vegetabilisk olja
  • 200 ml vatten
  • 100 ml japansk sake (eller 100 ml vatten om sake inte är tillgängligt)
  • 2 msk Kikkoman kryddis Chilisås för Kimchi
  • 200 ml sojamjölk (utan socker)
  • 2 tsk Gochujang (röd chilipasta) (eller 2 msk misopasta)
  • 1 vårlök

* Servera med udon eller ramennudlar efter smak