
Kimchi med Gurka
Gör din egen kimchi med gurka och Kikkoman Spicy Chili Sauce for Kimchi

Ingredienser för 2 portion(er)
- 1 gurka (ca. 150 g)
- ¼ tsk salt
- 1 msk Kikkoman kryddis Chilisås för Kimchi
- 1 tsk socker
- 1 tsk malda sesamfrön
- Om så önskas, lite sesamolja (Kikkoman Toasted Sesame Oil) eller olivolja
Förberedelse
- Tvätta gurkan och skär i små bitar.
- Gnid in med salt och låt stå i ca 10 minuter.
- Tvätta gurkbitarna för att få bort saltet och krama ur gurkan lätt.
- Blanda gurkbitarna med Kikkoman kryddis Chilisås för Kimchi, socker och sesamfrön (eller lägg dem i en fryspåse) och ställ in i kylen i minst 15 minuter. Ringla över lite sesamolja eller olivolja om så önskas och servera gurkkimchin.
- Marinerad gurkkimchi kan förvaras i kylen i ca 3 till 4 dagar
Använda produkter i det här receptet
Ingredienser för 2 portion(er)
- 1 gurka (ca. 150 g)
- ¼ tsk salt
- 1 msk Kikkoman kryddis Chilisås för Kimchi
- 1 tsk socker
- 1 tsk malda sesamfrön
- Om så önskas, lite sesamolja (Kikkoman Toasted Sesame Oil) eller olivolja