Sök
Filtrera
Kikärtsburgare
Bookmark
90 av 275

Kikärtsburgare

Kikärtsburgare
Total tid 510min
Förberedelsetid: 30min
Marineringstid: 480min
Näringsinnehåll (per portion): 1136 kJ / 271 kcal
Fett: 9.55 g
Protein: 12.52 g
Kolhydrat: 36.89 g

Ingredienser för 6 portion(er)

  • 300 g kikärtor
  • 2 msk vatten
  • 1 ägg
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1/3 tsk bikarbonat
  • 2–4 msk
  • 1 tsk kummin
  • svartpeppar
  • olivolja 

Förberedelse

Lägg kikärtorna i blöt i vatten i 8 timmar. Rör ihop de blötlagda kikärtorna med vattnet, ägget, den krossade vitlöksklyftan och mjölet som blandats med bakpulver och bikarbonat, Kikkoman Naturligt bryggd ekologisk sojasås samt kryddorna. Hetta upp olja i en panna och forma patties av degen med en sked. Stek dem ett par minuter på båda sidorna till det är vackert guldbruna. 

Servera med en sås, exempelvis naturell yoghurt blandad med örter.

Tips: I stället för torkade kikärtor kan du ta kikärtor på burk.

Total tid 510min
Förberedelsetid: 30min
Marineringstid: 480min
Näringsinnehåll (per portion): 1136 kJ / 271 kcal
Fett: 9.55 g
Protein: 12.52 g
Kolhydrat: 36.89 g

Ingredienser för 6 portion(er)

  • 300 g kikärtor
  • 2 msk vatten
  • 1 ägg
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1/3 tsk bikarbonat
  • 2–4 msk
  • 1 tsk kummin
  • svartpeppar
  • olivolja