Kefta Tajine
Ingredienser
Till köttbullarna
Till såsen
Förberedelse
Steg 1
Till köttbullarna: Skala och tärna löken och vitlöken mycket fint. Knåda ihop köttet noga med löken, vitlöken, örterna, kryddorna och sojasåsen och forma färsen till valnötsstora köttbullar. Hetta upp oljan i en panna och bryn köttbullarna hastigt runtom (ska inte genomstekas).
Steg 2
Till såsen: Skala och tärna löken och vitlöken mycket fint. Halvera, ansa, skölj och skär paprikan i bitar. Hetta upp oljan på medelhög värme i en tagine. Stek löken, vitlöken och paprikan i ca 10 minuter. Tillsätt tomaterna, mineralvattnet och sojasåsen och krydda med paprika, spiskummin, peppar och socker. Koka upp såsen och låt småkoka i ca 10 minuter till.
Steg 3
Tillsätt köttbullarna och låt småkoka i ca 10–15 minuter till. Öppna och häll äggen försiktigt över köttbullarna. Se då till att äggulorna inte går sönder. Täck över och låt koka färdigt tills äggen har rätt konsistens. Servera Kefta Tajine med pitabröd och garnera efter tycke och smak med persilja och koriander.
Recept-ID: 123
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer