Karaage (friterade kycklingbitar) tacos med citrusmajonnäs
Ingredienser
Till karaage:
Till citrusmajonnäsen:
Till serveringen:
Förberedelse
Steg 1
Lägg kycklingbitarna i en skål eller en påse som kan återförslutas. Tillsätt soja, mirin, vitlök och ingefära och blanda väl. Marinera i kylskåpet i minst 1 timme eller upp till 24 timmar.
Steg 2
Lägg äggulan, senapen, citronsaften och en nypa salt i en liten bägare och blanda med stavmixern till en jämn massa. Häll ned oljan mycket långsamt och i en tunn stråle ned i blandningen och håll då stavmixern med knivbladen vid blandningens yta tills hela oljan tillsatts. Låt oljan emulgera långsamt så att du får en tjockflytande, glänsande majonnäs. Rör ned citrusskalen och apelsinjuicen så att majonnäsen får lagom konsistens att kunna fyllas i tacoskalen med sked. Smaka av och tillsätt citronsaft eller salt efter behag. Täck över och ställ kallt.
Steg 3
Blanda ihop potatismjölet, vetemjölet och en nypa salt i en stor grund skål eller djup tallrik. Fyll en kastrull maximalt till hälften med olja och hetta upp tills frityrtermometern visar 180 °C eller tills en bit bröd genast börjar puttra i oljan och blir brunt inom 30 sekunder.
Steg 4
Ta upp kycklingbitarna ur marinaden och vänd dem i mjölblandningen tills de är jämnt täckta. Fritera mindre mängder guldbruna och knapriga i 4–6 minuter. Kolla på den största biten om kycklingen är genomstekt genom att skära i den. Ta sedan upp kycklingbitarna ur oljan och låt dem rinna av på kökspapper. Håll dem varma på låg värme i ugnen medan du friterar resten av kycklingbitarna.
Steg 5
Fyll karaage i uppvärmda tortillas eller tacoskal med majonnäs, sallat, vitkål och rädisor. Servera med citronklyftor.
Recept-ID: 38
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer