Karaage (friterade kycklingbitar) tacos med citrusmajonnäs

Total tid 85 Min.
25 Min. Tid för förberedelse
60 Min. Tid för marinering

Ingredienser

6 Portioner

Till karaage:

6 
kycklinglårfiléer, skurna i lagom stora munsbitar
25 ml
mirin eller torr sherry
2 
vitlöksklyftor, krossade
2 msk
färsk ingefära, riven
200 g
potatismjöl
100 g
vetemjöl
1 liter
vegetabilisk olja

Till citrusmajonnäsen:

1 
medelstor äggula
1 tsk
dijonsenap
skal från ½ citron plus 1 msk citronsaft
100 ml
lätt olivolja
skal från 1/2 apelsin plus 2 msk apelsinjuice

Till serveringen:

små tortillas eller tacoskal, uppvärmda
huvudsallat, i munsstora bitar
vitkål, finskuren
rädisor, skivade
citronklyftor
Näringsinnehåll (per portion): 3184 kJ  /  760 kcal
38,5 g Fett
28 g Protein
80,2 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Lägg kycklingbitarna i en skål eller en påse som kan återförslutas. Tillsätt soja, mirin, vitlök och ingefära och blanda väl. Marinera i kylskåpet i minst 1 timme eller upp till 24 timmar.

Steg 2

Lägg äggulan, senapen, citronsaften och en nypa salt i en liten bägare och blanda med stavmixern till en jämn massa. Häll ned oljan mycket långsamt och i en tunn stråle ned i blandningen och håll då stavmixern med knivbladen vid blandningens yta tills hela oljan tillsatts. Låt oljan emulgera långsamt så att du får en tjockflytande, glänsande majonnäs. Rör ned citrusskalen och apelsinjuicen så att majonnäsen får lagom konsistens att kunna fyllas i tacoskalen med sked. Smaka av och tillsätt citronsaft eller salt efter behag. Täck över och ställ kallt.

Steg 3

Blanda ihop potatismjölet, vetemjölet och en nypa salt i en stor grund skål eller djup tallrik. Fyll en kastrull maximalt till hälften med olja och hetta upp tills frityrtermometern visar 180 °C eller tills en bit bröd genast börjar puttra i oljan och blir brunt inom 30 sekunder.

Steg 4

Ta upp kycklingbitarna ur marinaden och vänd dem i mjölblandningen tills de är jämnt täckta. Fritera mindre mängder guldbruna och knapriga i 4–6 minuter. Kolla på den största biten om kycklingen är genomstekt genom att skära i den. Ta sedan upp kycklingbitarna ur oljan och låt dem rinna av på kökspapper. Håll dem varma på låg värme i ugnen medan du friterar resten av kycklingbitarna.

Steg 5

Fyll karaage i uppvärmda tortillas eller tacoskal med majonnäs, sallat, vitkål och rädisor. Servera med citronklyftor.

Recept-ID: 38

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Lägg kycklingbitarna i en skål eller en påse som kan återförslutas. Tillsätt soja, mirin, vitlök och ingefära och blanda väl. Marinera i kylskåpet i minst 1 timme eller upp till 24 timmar.

Lägg äggulan, senapen, citronsaften och en nypa salt i en liten bägare och blanda med stavmixern till en jämn massa. Häll ned oljan mycket långsamt och i en tunn stråle ned i blandningen och håll då stavmixern med knivbladen vid blandningens yta tills hela oljan tillsatts. Låt oljan emulgera långsamt så att du får en tjockflytande, glänsande majonnäs. Rör ned citrusskalen och apelsinjuicen så att majonnäsen får lagom konsistens att kunna fyllas i tacoskalen med sked. Smaka av och tillsätt citronsaft eller salt efter behag. Täck över och ställ kallt.

Blanda ihop potatismjölet, vetemjölet och en nypa salt i en stor grund skål eller djup tallrik. Fyll en kastrull maximalt till hälften med olja och hetta upp tills frityrtermometern visar 180 °C eller tills en bit bröd genast börjar puttra i oljan och blir brunt inom 30 sekunder.

Ta upp kycklingbitarna ur marinaden och vänd dem i mjölblandningen tills de är jämnt täckta. Fritera mindre mängder guldbruna och knapriga i 4–6 minuter. Kolla på den största biten om kycklingen är genomstekt genom att skära i den. Ta sedan upp kycklingbitarna ur oljan och låt dem rinna av på kökspapper. Håll dem varma på låg värme i ugnen medan du friterar resten av kycklingbitarna.

Fyll karaage i uppvärmda tortillas eller tacoskal med majonnäs, sallat, vitkål och rädisor. Servera med citronklyftor.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.