Sök
Filtrera
Kalvfondue
Bookmark
105 av 221

Kalvfondue

Calorific värde (per portion): 1799 kJ / 430 kcal

Ingredienser för 6 portioner

Kalvfondue

  • 1 l kalvfond
  • 600 g kalvfilé
  • 250 g svamp (champinjoner eller shiitake)
  • 3 morötter
  • 200 g brysselkål
  • 100 ml Kikkoman sesamsås

Gribichesås

Kalvfond (hemlagad)

  • 3 salladslökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 kg kalvkött till soppa
  • 1 kg kalvköttben
  • 2 morötter
  • 6 l vatten
  • 1 lagerblad
  • ¼ knippe persilja
  • 5 kvistar timjan
  • 5 kryddpepparkorn
  • 10 vitpepparkorn
  • 60 ml Kikkoman Naturligt bryggd sojasås 

Förberedelse

Kalvfond (hemlagad)

Skölj kött och ben noga. Lägg i en stor soppgryta, slå på kallt vatten. Låt koka upp. Skumma av när vattnet kokar. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka på medelhög värme i minst 3 timmar. Sila av, salta efter tycke.

I stället för hemlagad fond kan du ta färdig fond eller en buljongtärning.

Gribichesås

Koka äggen. Spola äggen i kallt vatten, skala. Blanda 2 äggulor, senapen, risvinägern, ponzusåsen och olivoljan till en krämig pasta. Finhacka örterna, äggen, gurkorna, kaprisen och resten av ingredienserna och blanda med pastan. Peppra. 

Kalvfondue

Skär kalvfilén i 2x2 cm stora tärningar. Koka brysselkålen i kokande vatten i flera minuter. Spola sedan hastigt av dem i kallt vatten. Skiva morötterna i 5 mm tjocka skivor. Låt koka i vatten med bibehållet tuggmotstånd i ett par minuter. Halvera eller fyrdela svampen, allt efter storlek. Värm upp kalvfonden i fonduegrytan på spisen. Ställ fonduegrytan på värmestället. Trä upp kött och grönsaker på spett och koka i buljongen. Servera med såserna.

Vegetariskt

Vill du ha en vegetarisk fondue, ta grönsaksfond och utelämna köttet.

Ingredienser för 6 portioner

Kalvfondue

  • 1 l kalvfond
  • 600 g kalvfilé
  • 250 g svamp (champinjoner eller shiitake)
  • 3 morötter
  • 200 g brysselkål
  • 100 ml Kikkoman sesamsås

Gribichesås

Kalvfond (hemlagad)

  • 3 salladslökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 kg kalvkött till soppa
  • 1 kg kalvköttben
  • 2 morötter
  • 6 l vatten
  • 1 lagerblad
  • ¼ knippe persilja
  • 5 kvistar timjan
  • 5 kryddpepparkorn
  • 10 vitpepparkorn
  • 60 ml Kikkoman Naturligt bryggd sojasås