Kall soppa med rostad paprika och bröd
Sök
Filtrera
Bookmark
70 av 250

Kall soppa med rostad paprika och bröd

Förberedelsetid: 40min
Calorific värde (per portion): 1268 kJ / 303 kcal

Ingredienser för 4 portioner

  • 3 röda paprikor
  • 4 vitlöksklyftor
  • 100 g körsbärstomater
  • 1 squash
  • 700 ml grönsaksbuljong, vegansk
  • 30 g mandel
  • 2 msk hackad basilika + basilikablad till dekoration
  • 2 msk tomatpuré
  • 5 msk Kikkoman Ponzu Citus Sojasås
  • nymalen peppar
  • 3 msk olivolja
  • 4–6 brödskivor (dagsgamla)

Förberedelse

Till paprikamoset: Halvera, ansa och skölj paprikan och lägg den med skinnet uppåt på en bakplåt med bakplåtspapper. Grilla paprikan under grillen i förvärmd ugn i ca 4–6 minuter, spola hastigt av den i iskallt vatten och dra av skinnet. Skala vitlöken. Skölj tomaterna. Ansa, skölj och skär squashen i stora bitar.

Puréa grönsaksbuljongen fint med mandlarna, 2 vitlöksklyftor och hackad basilika. Tillsätt och puréa paprikan, tomaterna, squashen och tomatpurén fint, smaka av med Ponzu Citron och peppar.

Hetta upp olivoljan med resten av vitlöken i en stekpanna. Riv isär brödet i grova bitar och stek dem knapriga runtom i vitlöksoljan. Servera soppan med rostat bröd, basilika och ett par droppar vitlöksolja.

Begagnade produkter i det här receptet

Ingredienser för 4 portioner

  • 3 röda paprikor
  • 4 vitlöksklyftor
  • 100 g körsbärstomater
  • 1 squash
  • 700 ml grönsaksbuljong, vegansk
  • 30 g mandel
  • 2 msk hackad basilika + basilikablad till dekoration
  • 2 msk tomatpuré
  • 5 msk Kikkoman Ponzu Citus Sojasås
  • nymalen peppar
  • 3 msk olivolja
  • 4–6 brödskivor (dagsgamla)