Sök
Filtrera
Kalkon-tsukune-spett
Bookmark
211 av 303

Kalkon-tsukune-spett

Kalkon-tsukune-spett
Total tid 50min
Förberedelsetid: 20min
Marineringstid: 30min
Näringsinnehåll (per portion): 992 kJ / 237 kcal
Fett: 7.2 g
Protein: 26.7 g
Kolhydrat: 15.5 g
Mättat fett: 2 g
Kostfiber: 0.3 g
Totalt socker: 3.6 g
Natrium: 2.6 g

Ingredienser för 4 portion(er)

Till tsukune:

  • 500 g malet kött på kalkonlår
  • 2 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 3 salladslökar, finhackade
  • 1 tsk ingefära, finhackad eller riven
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 2½ msk potatismjöl

Till sojaglasyren:

Till garnering:

  • salladslökar, finhackade

vegetabilisk olja till att smörja in med

Dessutom 12 mellanlånga träspett

Förberedelse

Lägg spetten i blöt i kallt vatten i minst 30 minuter så att de inte bränns vid under grillen.

Blanda ingredienserna till sojaglasyren i en liten panna och låt det småkoka på medelhög värme i ca 10 minuter tills mängden reducerats till hälften. Låt svalna till rumstemperatur.

Lägg under tiden ingredienserna till tsukune i en stor skål. Blanda väl med rena händer tills allt är välblandat. Rulla ca 24 köttbullar. Ställ kallt i 30 minuter så att de blir fasta.

Sätt på grillen på högsta värme. Trä upp två eller tre köttbullar på varje spett (beroende på hur långa spetten är) och lägg på en oljad bakplåt.

Grilla spetten i 10–15 minuter, vänd spetten då och då och pensla generöst med glasyren tills de är gyllene bruna. Strö över salladslöken och servera.

Använda produkter i det här receptet

Total tid 50min
Förberedelsetid: 20min
Marineringstid: 30min
Näringsinnehåll (per portion): 992 kJ / 237 kcal
Fett: 7.2 g
Protein: 26.7 g
Kolhydrat: 15.5 g
Mättat fett: 2 g
Kostfiber: 0.3 g
Totalt socker: 3.6 g
Natrium: 2.6 g

Ingredienser för 4 portion(er)

Till tsukune:

  • 500 g malet kött på kalkonlår
  • 2 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 3 salladslökar, finhackade
  • 1 tsk ingefära, finhackad eller riven
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 2½ msk potatismjöl

Till sojaglasyren:

Till garnering:

  • salladslökar, finhackade

vegetabilisk olja till att smörja in med

Dessutom 12 mellanlånga träspett