Kalkon-tsukune-spett
Sök
Filtrera
Kalkon-tsukune-spett
Bookmark
42 av 222

Kalkon-tsukune-spett

Förberedelsetid: 20min
Marineringstid: 30min
Calorific värde (per portion): 992 kJ / 237 kcal

Ingredienser för 4 portioner

Till tsukune:

  • 500 g malet kött på kalkonlår
  • 2 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 3 salladslökar, finhackade
  • 1 tsk ingefära, finhackad eller riven
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 2½ msk potatismjöl

Till sojaglasyren:

Till garnering:

  • salladslökar, finhackade

vegetabilisk olja till att smörja in med

Dessutom 12 mellanlånga träspett

Förberedelse

Lägg spetten i blöt i kallt vatten i minst 30 minuter så att de inte bränns vid under grillen.

Blanda ingredienserna till sojaglasyren i en liten panna och låt det småkoka på medelhög värme i ca 10 minuter tills mängden reducerats till hälften. Låt svalna till rumstemperatur.

Lägg under tiden ingredienserna till tsukune i en stor skål. Blanda väl med rena händer tills allt är välblandat. Rulla ca 24 köttbullar. Ställ kallt i 30 minuter så att de blir fasta.

Sätt på grillen på högsta värme. Trä upp två eller tre köttbullar på varje spett (beroende på hur långa spetten är) och lägg på en oljad bakplåt.

Grilla spetten i 10–15 minuter, vänd spetten då och då och pensla generöst med glasyren tills de är gyllene bruna. Strö över salladslöken och servera.

Begagnade produkter i det här receptet

Ingredienser för 4 portioner

Till tsukune:

  • 500 g malet kött på kalkonlår
  • 2 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 3 salladslökar, finhackade
  • 1 tsk ingefära, finhackad eller riven
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 2½ msk potatismjöl

Till sojaglasyren:

Till garnering:

  • salladslökar, finhackade

vegetabilisk olja till att smörja in med

Dessutom 12 mellanlånga träspett