Japansk-inspirerad poké bowl
Sök
Filtrera
Bookmark
205 av 208

Japansk-inspirerad poké bowl

Förberedelsetid: 45min
Calorific värde (per portion): 2326 kJ / 556 kcal

Ingredienser för 4 portioner

Förberedelse

Tärna laxen i lagom stora munsbitar och blanda med Kikkoman sås för Poke Bowls. Låt marinera medan du förbereder resten.

Skölj sushiriset flera gånger med rent vatten tills vattnet är klart. Låt rinna av och koka i en medelstor gryta med locket på enligt anvisningarna på förpackningen. Stäng av värmen, luckra upp riset med en gaffel och krydda med Kikkoman Seasoning for Sushi, vänd försiktigt med en slickepott/gummiskrapa. Håll varmt.

Halvera under tiden avokadorna och ta ur kärnan. Droppa över citronsaft och salta. Skär den ena avokadon i ca 0,5 cm stora tärningar. Mosa den andra avokadon tillsammans med wasabipastan med en gaffel eller puréa i en minimixer för en vackrare presentation. 

Skär den vita och den gröna delen av salladslökarna i tunna ringar. Dela noriarken i lagom stora munsbitar.

Fördela sushiriset på 4 skålar. Fördela samma mängd av de andra förberedda ingredienserna medurs på riset i skålarna: den marinerade laxen med såsen, avokadotärningarna, wakamesalladen, wasabi-avokado-moset, noriarken och salladslöksringarna. Arrangera sushiingefäran i mitten. Droppa över Kikkoman sås för Poke Bowls efter tycke och servera genast. 

Begagnade produkter i det här receptet

Ingredienser för 4 portioner