Japansk-inspirerad poké bowl
Förberedelse
Steg 1
Tärna laxen i lagom stora munsbitar och blanda med Kikkoman sås för Poke Bowls. Låt marinera medan du förbereder resten.
Steg 2
Skölj sushiriset flera gånger med rent vatten tills vattnet är klart. Låt rinna av och koka i en medelstor gryta med locket på enligt anvisningarna på förpackningen. Stäng av värmen, luckra upp riset med en gaffel och krydda med Kikkoman Seasoning for Sushi, vänd försiktigt med en slickepott/gummiskrapa. Håll varmt.
Steg 3
Halvera under tiden avokadorna och ta ur kärnan. Droppa över citronsaft och salta. Skär den ena avokadon i ca 0,5 cm stora tärningar. Mosa den andra avokadon tillsammans med wasabipastan med en gaffel eller puréa i en minimixer för en vackrare presentation.
Steg 4
Skär den vita och den gröna delen av salladslökarna i tunna ringar. Dela noriarken i lagom stora munsbitar.
Steg 5
Fördela sushiriset på 4 skålar. Fördela samma mängd av de andra förberedda ingredienserna medurs på riset i skålarna: den marinerade laxen med såsen, avokadotärningarna, wakamesalladen, wasabi-avokado-moset, noriarken och salladslöksringarna. Arrangera sushiingefäran i mitten. Droppa över Kikkoman sås för Poke Bowls efter tycke och servera genast.
Recept-ID: 155
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer