Ingefära-kyckling-arancini

Total tid 40 Min.
40 Min. Tid för förberedelse

Ingredienser

6 Portioner
200 g
sushiris
1 liter
vegetabilisk olja
2 
kycklinglårfiléer, finhackade
1 msk
färsk ingefära, riven
1 
salladslök, finhackad
 ½ msk
farinsocker

Till glasyren:

75 g
vetemjöl
2 
mellanstora ägg, lättvispade

Till dippsåsen:

2 
salladslökar, finskurna, till serveringen
1 tsk
ingefära, finhackad
2 msk
risvinäger
1 tsk
chiliflingor, efter tycke
Näringsinnehåll (per portion): 1636 kJ  /  391 kcal
16,1 g Fett
9,8 g Protein
50,8 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Koka sushiriset enligt anvisningarna på förpackningen, fördela riset i ett tunt skikt på en stor tallrik och låt svalna.

Steg 2

Hetta upp 1 tesked olja i en belagd stekpanna och stek kycklingköttet färdigt på medelhög värme i ca 5–10 minuter. Tillsätt ingefäran, löken, sojasåsen och sockret. Sätt ned värmen och låt småkoka i ett par minuter tills kycklingen är glaserad. Låt svalna.

Steg 3

Ta upp en liten näve ris med fuktiga händer (förhindra att riset klibbar vid dina händer) och tryck riset platt i handflatan. Lägg en 1/2 tesked kycklingblandning i mitten och stäng handen så att riset lägger sig runt om fyllningen. Stäng till öppningen försiktigt och forma till en boll. Om riset är svårt att forma, ta lite mer ris och tryck ihop det så att det inte faller isär. Skölj händerna ofta för att bli av med stärkelsen som gör att riset klibbar vid händerna.

Steg 4

Lägg risbollarna på en oljad bakplåt eller en platt tallrik klädd med plastfolie. Fortsätt att fylla resten av riset med fyllningen och forma till bollar. Mängden räcker till ca 18–20 risbollar så stora som tennisbollar. Ställ kallt i minst 30 minuter tills de kan friteras.

Steg 5

Fyll en kastrull maximalt till hälften med olja och hetta upp tills frityrtermometern visar 180 °C eller tills en bit bröd blir brunt i oljan på 30 sekunder.

Steg 6

Lägg mjölet, äggen, och pankoströbrödet i vardera en grund skål eller djup tallrik. Strö mjöl över risbollarna, doppa dem i äggen och panera sedan med ströbrödet.

Steg 7

Lägg försiktigt ned bollarna (ungefär 5 styck åt gången) i oljan och fritera dem guldbruna i 5–6 minuter. Låt dem rinna av på kökspapper medan du friterar de andra risbollarna.

Steg 8

Blanda ingredienserna till dippsåsen och servera till arancini. Strö över finskurna salladslökar efter behag.

Recept-ID: 11

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Koka sushiriset enligt anvisningarna på förpackningen, fördela riset i ett tunt skikt på en stor tallrik och låt svalna.

Hetta upp 1 tesked olja i en belagd stekpanna och stek kycklingköttet färdigt på medelhög värme i ca 5–10 minuter. Tillsätt ingefäran, löken, sojasåsen och sockret. Sätt ned värmen och låt småkoka i ett par minuter tills kycklingen är glaserad. Låt svalna.

Ta upp en liten näve ris med fuktiga händer (förhindra att riset klibbar vid dina händer) och tryck riset platt i handflatan. Lägg en 1/2 tesked kycklingblandning i mitten och stäng handen så att riset lägger sig runt om fyllningen. Stäng till öppningen försiktigt och forma till en boll. Om riset är svårt att forma, ta lite mer ris och tryck ihop det så att det inte faller isär. Skölj händerna ofta för att bli av med stärkelsen som gör att riset klibbar vid händerna.

Lägg risbollarna på en oljad bakplåt eller en platt tallrik klädd med plastfolie. Fortsätt att fylla resten av riset med fyllningen och forma till bollar. Mängden räcker till ca 18–20 risbollar så stora som tennisbollar. Ställ kallt i minst 30 minuter tills de kan friteras.

Fyll en kastrull maximalt till hälften med olja och hetta upp tills frityrtermometern visar 180 °C eller tills en bit bröd blir brunt i oljan på 30 sekunder.

Lägg mjölet, äggen, och pankoströbrödet i vardera en grund skål eller djup tallrik. Strö mjöl över risbollarna, doppa dem i äggen och panera sedan med ströbrödet.

Lägg försiktigt ned bollarna (ungefär 5 styck åt gången) i oljan och fritera dem guldbruna i 5–6 minuter. Låt dem rinna av på kökspapper medan du friterar de andra risbollarna.

Blanda ingredienserna till dippsåsen och servera till arancini. Strö över finskurna salladslökar efter behag.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06
07
08

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.