Hummusdipp med sojasås
Total tid
10 Min.
10 Min.
Tid för förberedelse
Ingredienser
4 Portioner
1
vitlöksklyfta
2 msk
tahini (eller rostade sesamfrön)
200 g
(kokta) kikärtor (konserv)
8 msk
kokvätska eller vätska från burken med kikärtor
4 msk
olivolja
2 msk
citronsaft
1 msk
strösocker
1 tsk
paprikapulver
Efter tycke och smak 1 tsk kummin
Till garnering:
olivolja
koriander
paprikapulver
Näringsinnehåll (per portion):
833 kJ
/
199 kcal
14,3 g
Fett
4,4 g
Protein
11,3 g
Kolhydrater
Förberedelse
Steg 1
Skala och halvera vitlöken, ta bort grodden i mitten och grovhacka vitlöken.
Steg 2
Puréa den tillsammans med de andra ingredienserna i en mixer.
Steg 3
Droppa olivolja och sojasås över dippsåsen före serveringen, strö över koriander och paprika och servera.
Tips
Hummusdippen passar mycket bra till exempelvis: grillade grönsaker såsom squashrullar, auberginer och paprika, grillat kött såsom kycklingsaté, pitabröd.
Servera med dadlar och stora oliver.
Recept-ID: 52
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer