Hummusdipp med sojasås
Sök
Filtrera
Hummusdipp med sojasås
Bookmark
290 av 303

Hummusdipp med sojasås

Hummusdipp med sojasås
Total tid 10min
Förberedelsetid: 10min
Näringsinnehåll (per portion): 833 kJ / 199 kcal
Fett: 14.3 g
Protein: 4.4 g
Kolhydrat: 11.3 g

Ingredienser för 4 portion(er)

  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk tahini (eller rostade sesamfrön)
  • 200 g (kokta) kikärtor (konserv)
  • 8 msk kokvätska eller vätska från burken med kikärtor
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk citronsaft
  • 5–6 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk paprikapulver
  • Efter tycke och smak 1 tsk kummin

Till garnering:

Förberedelse

  1. Skala och halvera vitlöken, ta bort grodden i mitten och grovhacka vitlöken.
  2. Puréa den tillsammans med de andra ingredienserna i en mixer.
  3. Droppa olivolja och sojasås över dippsåsen före serveringen, strö över koriander och paprika och servera.

Hummusdippen passar mycket bra till exempelvis

  • grillade grönsaker såsom squashrullar, auberginer och paprika
  • grillat kött såsom kycklingsaté
  • pitabröd

Servera med dadlar och stora oliver.

Använda produkter i det här receptet

Total tid 10min
Förberedelsetid: 10min
Näringsinnehåll (per portion): 833 kJ / 199 kcal
Fett: 14.3 g
Protein: 4.4 g
Kolhydrat: 11.3 g

Ingredienser för 4 portion(er)

  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk tahini (eller rostade sesamfrön)
  • 200 g (kokta) kikärtor (konserv)
  • 8 msk kokvätska eller vätska från burken med kikärtor
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk citronsaft
  • 5–6 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk paprikapulver
  • Efter tycke och smak 1 tsk kummin

Till garnering: