Hummusdipp med sojasås

Total tid 10 Min.
10 Min. Tid för förberedelse

Ingredienser

4 Portioner
1 
vitlöksklyfta
2 msk
tahini (eller rostade sesamfrön)
200 g
(kokta) kikärtor (konserv)
8 msk
kokvätska eller vätska från burken med kikärtor
4 msk
olivolja
2 msk
citronsaft
1 msk
strösocker
1 tsk
paprikapulver
Efter tycke och smak 1 tsk kummin

Till garnering:

olivolja
koriander
paprikapulver
Näringsinnehåll (per portion): 833 kJ  /  199 kcal
14,3 g Fett
4,4 g Protein
11,3 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Skala och halvera vitlöken, ta bort grodden i mitten och grovhacka vitlöken.

Steg 2

Puréa den tillsammans med de andra ingredienserna i en mixer.

Steg 3

Droppa olivolja och sojasås över dippsåsen före serveringen, strö över koriander och paprika och servera.

Tips

Hummusdippen passar mycket bra till exempelvis: grillade grönsaker såsom squashrullar, auberginer och paprika, grillat kött såsom kycklingsaté, pitabröd.

Servera med dadlar och stora oliver.

Recept-ID: 52

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Skala och halvera vitlöken, ta bort grodden i mitten och grovhacka vitlöken.

Puréa den tillsammans med de andra ingredienserna i en mixer.

Droppa olivolja och sojasås över dippsåsen före serveringen, strö över koriander och paprika och servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.