Hirsgröt med karamelliserad banan
Hirs är ett spannmål rikt på vitaminer och mineraler. Perfekt för en utsökt, hälsosam frukostgröt. Detta veganska recept är sötat med lönnsirap, nötter och banan.
Förberedelse
Steg 1
Skölj hirsen först med kallt vatten och blanchera sedan med kokande vatten. Lägg i en kastrull och häll i två gånger så mycket vatten, låt koka upp. Sänk värmen, sätt på lock och koka i 12 minuter, tills allt vatten absorberats.
Steg 2
Tillsätt lönnsirap och kokosmjölk i den kokta hirsen. Rör om och lägg över lock i 5 minuter.
Steg 3
Skär bananerna på längden.
Steg 4
Värm upp Kikkoman Toasted Sesame Oil, Kikkoman Naturligt bryggd sojasås och lönnsirap i en stekpanna. Tillsätt bananer och karamellisera dem på båda sidor.
Steg 5
Lägg hirsgröten i skålar och lägg bananerna ovanpå. Strö över kakao och toppa med pistagenötter. Har du någon annan favoritnöt att strö över så fungerar det också.
Recept-ID: 1097
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer