Heta tonfisk- och laxrullar

Total tid 30 Min.
30 Min. Tid för förberedelse

2 sorters läckra rullar med tonfisk, lax, perfekt kryddade med Kikkoman kimchisås.

Ingredienser

16 Portioner
2 
noriark
400 g
tillagat sushiris

För het tonfisk

50 g
tonfisk
0,13 st
gurka (2-3 stavar gurka)
2 
salladsblad
0,17 st
avokado (3 långa skivor avokado)

För het lax

100 g
lax
0,13 st
gurka (2-3 stavar gurka)
2 
salladsblad
0,13 st
gul paprika (4 stavar paprika)
 ¼ st
avokado (7-8 tunna skivor avokado)

För kimchimajonnäsen (blanda 1:1)

2 msk
majonnäs

För toppingen

Sesamfrön
Tobiko (flygfiskkaviar)
Paprikapulver
Gräslök eller krasse
Fina lökremsor
Näringsinnehåll (per portion): 386 kJ  /  92 kcal
5,4 g Fett
3,3 g Protein
7,2 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

För heta tonfiskrullar, hacka tonfisken och blanda i en skål med kimchisåsen och sesamoljan. 

Steg 2

För heta laxrullar, skär du 50 g lax i fina strimlor och blanda i en skål med kimchisåsen och sesamoljan. Skär resterande 50 g lax i tunna skivor.

Steg 3

Tvätta grönsakerna, torka och skär gurkan och gul paprika i stavar. Skär avokadon i tunna skivor.

Steg 4

Blanda ingredienserna till kimchimajonnäsen.

Steg 5

Lägg 1 noriark på arbetsytan.

Steg 6

Fördela hälften av det kokta sushiriset ovanpå med blöta fingrar.

Steg 7

Vänd helt.

Steg 8

För heta tonfiskrullar, lägg ¼ kimchimajonnäs i mitten av det utbredda riset som en rad, lägg sedan sallad, gurka och avokadon i en rad ovanpå och lägg till sist på den marinerade tonfisken.

Steg 9

Rulla ihop med händerna, lägg sedan plastfilmen ovanpå och forma med fast hand till en rulle med en sushimatta. 

Steg 10

Ta bort sushimattan och plastfilmen.

Steg 11

Skär försiktigt varje rulle i 8 lika stora bitar.

Steg 12

Vänd varje bit i sesamfrön på två sidor.

Steg 13

För de heta laxrullarna, placera 1 noriark på arbetsytan.

Steg 14

Fördela hälften av det kokta sushiriset ovanpå med blöta fingrar.

Steg 15

Vänd helt.

Steg 16

Lägg ¼ kimchimajonnäs i mitten av det utbredda riset som en rad, lägg sedan sallad, gurka och gul paprika i en rad ovanpå, lägg till sist på den marinerade laxen.

Steg 17

Rulla ihop med händerna, lägg växelvis tunt skivad lax och avokado på rullen, lägg sedan plastfilmen ovanpå och forma med fast hand till en rulle med sushimatta. 

Steg 18

Ta bort sushimattan och plastfilmen.

Steg 19

Skär försiktigt varje rulle i 8 lika stora bitar. 

Steg 20

Om så önskas, servera med en topping (t.ex. krasse, tobiko) och resten av kimchimajonnäsen.

Recept-ID: 1025

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

För heta tonfiskrullar, hacka tonfisken och blanda i en skål med kimchisåsen och sesamoljan. 

För heta laxrullar, skär du 50 g lax i fina strimlor och blanda i en skål med kimchisåsen och sesamoljan. Skär resterande 50 g lax i tunna skivor.

Tvätta grönsakerna, torka och skär gurkan och gul paprika i stavar. Skär avokadon i tunna skivor.

Blanda ingredienserna till kimchimajonnäsen.

Lägg 1 noriark på arbetsytan.

Fördela hälften av det kokta sushiriset ovanpå med blöta fingrar.

Vänd helt.

För heta tonfiskrullar, lägg ¼ kimchimajonnäs i mitten av det utbredda riset som en rad, lägg sedan sallad, gurka och avokadon i en rad ovanpå och lägg till sist på den marinerade tonfisken.

Rulla ihop med händerna, lägg sedan plastfilmen ovanpå och forma med fast hand till en rulle med en sushimatta. 

Ta bort sushimattan och plastfilmen.

Skär försiktigt varje rulle i 8 lika stora bitar.

Vänd varje bit i sesamfrön på två sidor.

För de heta laxrullarna, placera 1 noriark på arbetsytan.

Fördela hälften av det kokta sushiriset ovanpå med blöta fingrar.

Vänd helt.

Lägg ¼ kimchimajonnäs i mitten av det utbredda riset som en rad, lägg sedan sallad, gurka och gul paprika i en rad ovanpå, lägg till sist på den marinerade laxen.

Rulla ihop med händerna, lägg växelvis tunt skivad lax och avokado på rullen, lägg sedan plastfilmen ovanpå och forma med fast hand till en rulle med sushimatta. 

Ta bort sushimattan och plastfilmen.

Skär försiktigt varje rulle i 8 lika stora bitar. 

Om så önskas, servera med en topping (t.ex. krasse, tobiko) och resten av kimchimajonnäsen.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.