Hel öring med Ponzu och smak av citron
Öring är lätt att grilla som hel fisk. Det här receptet är väldigt enkelt: marinera fisken i Ponzu och servera med en krämig sås från bakade citroner. En somrig grillfest med citrussmak!
Förberedelse
Steg 1
Tvätta och rensa bort fjällen från öringen. Skär några snitt över fisken så att marinaden kan tränga in i köttet.
Steg 2
Hacka salladslöken. Krossa vitlöken med en vitlökspress. Riv ingefäran.
Steg 3
Strö fisken med hälften av den hackade salladslöken, vitlöken och ingefäran. Täck sedan helt med Kikkoman Ponzu citrussås och ställ åt sidan för marinering.
Steg 4
Grilla hela vitlöksklyftor (cirka 20-30 minuter) tills de blivit mjuka och aromatiska. Skär citronerna på mitten.
Steg 5
Grilla öringen på en förvärmd yta med hög temperatur i 10 minuter på varje sida, pensla fisken med resterande marinad då och då. Grilla även citronerna tillsammans med fisken tills de är gyllenbruna och mjuka.
Steg 6
Ställ den grillade fisken åt sidan.
Steg 7
Pressa saften från de grillade citronerna. Tillsätt olivolja, honung och hackad grillad vitlök. Blanda ingredienserna med en mixer och smaka sedan av med Kikkoman sojasås och peppar.
Steg 8
Servera öringen med såsen och resten av den hackade salladslöken.
Recept-ID: 1116
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer