Havrepudding med blåbär och dadelkola
Vem säger att du inte kan äta pudding till frukost? Denna söta blåbärspecialitet gör dig redo för dagen och gör att du känner dig mätt och nöjd.
Förberedelse
Steg 1
Värm ugnen till 190 grader.
Steg 2
Värm mandelmjölken i en kastrull. Häll i havregryn och låt stå i 5-7 minuter.
Steg 3
Separera äggen. Blanda äggulorna med honung och vispa äggvitorna hårt. Blanda havregrynen med äggulorna, tillsätt sedan den vispade vitan och blanda försiktigt men noggrant.
Steg 4
Smörj en värmetålig form med en diameter på 18 cm med olja och häll i havresmeten. Lägg blåbären ovanpå. Du kan även använda annan färsk/fryst frukt eller sylt. Sätt in i en uppvärmd ugn och grädda i ca 30 minuter.
Steg 5
Förbered under tiden kolan. Blanda varmt vatten med kakao, tillsätt dadlarna och ställ åt sidan i 5 minuter. Använd sedan en mixer för att blanda med jordnötssmör och Kikkoman sojasås. Mixa till en mjuk puré.
Steg 6
Servera den bakade puddingen med dadelkolan.
Recept-ID: 1095
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer