Havrepudding med blåbär och dadelkola

Total tid 40 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
30 Min. Tillagningstid

Vem säger att du inte kan äta pudding till frukost? Denna söta blåbärspecialitet gör dig redo för dagen och gör att du känner dig mätt och nöjd.

Ingredienser

2 Portioner
100 g
havregryn
200 ml
mandelmjölk
2 
ägg
1 msk
honung
 ¼ tsk
rapsolja för att smörja formen
 ½ kopp
frysta blåbär

Dadelkola:

120 g
färska, urkärnade dadlar
50 ml
varmt vatten
1 msk
jordnötssmör
 ½ tsk
kakao
Näringsinnehåll (per portion): 2615 kJ  /  625 kcal
19,5 g Fett
19,3 g Protein
100,2 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Värm ugnen till 190 grader.

Steg 2

Värm mandelmjölken i en kastrull. Häll i havregryn och låt stå i 5-7 minuter.

Steg 3

Separera äggen. Blanda äggulorna med honung och vispa äggvitorna hårt. Blanda havregrynen med äggulorna, tillsätt sedan den vispade vitan och blanda försiktigt men noggrant.

Steg 4

Smörj en värmetålig form med en diameter på 18 cm med olja och häll i havresmeten. Lägg blåbären ovanpå. Du kan även använda annan färsk/fryst frukt eller sylt. Sätt in i en uppvärmd ugn och grädda i ca 30 minuter.

Steg 5

Förbered under tiden kolan. Blanda varmt vatten med kakao, tillsätt dadlarna och ställ åt sidan i 5 minuter. Använd sedan en mixer för att blanda med jordnötssmör och Kikkoman sojasås. Mixa till en mjuk puré. 

Steg 6

Servera den bakade puddingen med dadelkolan.

Recept-ID: 1095

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Värm ugnen till 190 grader.

Värm mandelmjölken i en kastrull. Häll i havregryn och låt stå i 5-7 minuter.

Separera äggen. Blanda äggulorna med honung och vispa äggvitorna hårt. Blanda havregrynen med äggulorna, tillsätt sedan den vispade vitan och blanda försiktigt men noggrant.

Smörj en värmetålig form med en diameter på 18 cm med olja och häll i havresmeten. Lägg blåbären ovanpå. Du kan även använda annan färsk/fryst frukt eller sylt. Sätt in i en uppvärmd ugn och grädda i ca 30 minuter.

Förbered under tiden kolan. Blanda varmt vatten med kakao, tillsätt dadlarna och ställ åt sidan i 5 minuter. Använd sedan en mixer för att blanda med jordnötssmör och Kikkoman sojasås. Mixa till en mjuk puré. 

Servera den bakade puddingen med dadelkolan.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.