Sök
Filtrera
Hasselbacks-butternutpumpa
Bookmark
3 av 221

Hasselbacks-butternutpumpa

Förberedelsetid: 1hr
Calorific värde (per portion): 666 kJ / 159 kcal

Ingredienser för 4 portioner

  • 1 stor butternutpumpa
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 4 msk Kikkoman Ponzu Citrus Sojasås
  • 2 msk ljus sirap (alternativt: agavesirap)
  • 1 ½ tsk riven ingefära
  • nymalen peppar
  • 1 ask smörgåskrasse

Förberedelse

Skala pumpan, halvera den tjocka ändan på mitten och kärna ur, sätt ihop pumpan igen och lägg på en bakplåt. Snitta hela pumpan jämnt på ca 2–3 mm avstånd men skär inte igenom.

Skala och pressa vitlöken, blanda med oljan, Ponzu Citron, sirapen och ingefäran och krydda med peppar. Pensla pumpan med hälften av marinaden och se då till att även snittytorna får marinad. Grädda pumpan i förvärmd ugn i 180 °C (varmluft 160 °C) i ca 40–45 minuter. Pensla under tiden då och då med resten av marinaden.

Lägg upp pumpan på ett serveringsfat och droppa över resten av skyn från bakplåten. Klippa av och garnera med smörgåskrasse från asken och servera.

Begagnade produkter i det här receptet

Ingredienser för 4 portioner

  • 1 stor butternutpumpa
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 4 msk Kikkoman Ponzu Citrus Sojasås
  • 2 msk ljus sirap (alternativt: agavesirap)
  • 1 ½ tsk riven ingefära
  • nymalen peppar
  • 1 ask smörgåskrasse