Hasselbacks-butternutpumpa
Förberedelse
Steg 1
Skala pumpan, halvera den tjocka ändan på mitten och kärna ur, sätt ihop pumpan igen och lägg på en bakplåt. Snitta hela pumpan jämnt på ca 2–3 mm avstånd men skär inte igenom.
Steg 2
Skala och pressa vitlöken, blanda med oljan, Ponzu Citron, sirapen och ingefäran och krydda med peppar. Pensla pumpan med hälften av marinaden och se då till att även snittytorna får marinad. Grädda pumpan i förvärmd ugn i 180 °C (varmluft 160 °C) i ca 40–45 minuter. Pensla under tiden då och då med resten av marinaden.
Steg 3
Lägg upp pumpan på ett serveringsfat och droppa över resten av skyn från bakplåten. Klippa av och garnera med smörgåskrasse från asken och servera.
Recept-ID: 153
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer