Hälsosam grönkålssallad med chili och mandel

Total tid 12 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
2 Min. Tillagningstid

Denna vegetariska grönkåls-, peppar- och gurksallad med soja- och honungsdressing är enkel att göra och väldigt näringsrik! Skivad färsk chili ger salladen en kryddig kick.

Ingredienser

2 Portioner
100 g
grönkål
1 
röd paprika
1 
chilipeppar
1 
gurka
3 msk
matskedar mandelspån

Dressing

3 msk
olivolja
1 msk
vinäger
1 msk
flytande honung
2 
vitlöksklyftor, pressade
1 msk
chiliflakes
nypa peppar
Näringsinnehåll (per portion): 1352 kJ  /  323 kcal
23,5 g Fett
8,2 g Protein
18 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Skär den rengjorda grönkålen i mindre bitar. Skär paprikan i tunna skivor, skär gurkan i stavar och skiva chilin. Blanda alla grönsaker i en skål.

Steg 2

Rosta mandeln i en torr panna och tillsätt till grönsakerna.

Steg 3

Lägg alla ingredienser till dressingen i en liten burk, skruva på locket och skaka hårt tills alla ingredienser blandats. Häll över salladen precis innan servering.

Recept-ID: 1136

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Skär den rengjorda grönkålen i mindre bitar. Skär paprikan i tunna skivor, skär gurkan i stavar och skiva chilin. Blanda alla grönsaker i en skål.

Rosta mandeln i en torr panna och tillsätt till grönsakerna.

Lägg alla ingredienser till dressingen i en liten burk, skruva på locket och skaka hårt tills alla ingredienser blandats. Häll över salladen precis innan servering.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.