Sök
Filtrera
81 av 385

Gunkan Maki Sushi med räka och gurka

Tillagning och ingredienser till gunkan maki-sushi med räkor, gurka och keso.

Gunkan Maki Sushi med räka och gurka
Total tid 15min
Förberedelsetid: 15min
Näringsinnehåll (per portion): 226 kJ / 54 kcal
Fett: 1,3 g
Protein: 3,6 g
Kolhydrat: 6,8 g

Ingredienser för 4 portion(er)

  • 2 msk tärnad gurka
  • 2 msk hackade, tillagade räkor
  • 1 msk färskost med örter
  • 1 noriark
  • 80 g tillagat sushiris*

Till servering:

Förberedelse

  1. Blanda gurktärningar, räkbitar och färskost i en skål.
  2. Skär 1 noriark: skär en remsa på 3 cm på ena sidan mot linjerna och lägg åt sidan
  3. Skär 4 nori-remsor med de angivna linjerna och lägg åt sidan (ca 3 cm x 15 cm 4 ark).
  4. Forma 4 x 20 g sushiris till ovala bollar med blöta fingrar.
  5. Lägg en nori-remsa runt varje boll, "limma" den med några korn av det klibbiga riset och tryck till ordentligt.
  6. Lägg en portion av den förberedda gurk/räk-blandningen på varje risboll.
  7. Dekorera gunkan med gurka och räkor och servera med Kikkoman sojasås.

*Sushiris (ca 1 kg kokt sushiris)

  • 450 g (540 ml) japanskt ris
  • 450 ml vatten

Koka ris först och smaka sedan av med

eller alternativt:

  • 70 ml risvinäger
  • 30 g socker
  • 15 g salt

Tips: När du kokar ris, använd förhållandet ris: vatten = 1: 1. Mindre vatten används vid tillagning av sushiris än vid tillagning av konventionellt ris.

Använda produkter i det här receptet

Total tid 15min
Förberedelsetid: 15min
Näringsinnehåll (per portion): 226 kJ / 54 kcal
Fett: 1,3 g
Protein: 3,6 g
Kolhydrat: 6,8 g

Ingredienser för 4 portion(er)

  • 2 msk tärnad gurka
  • 2 msk hackade, tillagade räkor
  • 1 msk färskost med örter
  • 1 noriark
  • 80 g tillagat sushiris*

Till servering: