
81 av 385
Gunkan Maki Sushi med räka och gurka
Tillagning och ingredienser till gunkan maki-sushi med räkor, gurka och keso.

Total tid
15min
Förberedelsetid:
15min
Näringsinnehåll (per portion):
226 kJ / 54 kcal
Fett:
1,3 g
Protein:
3,6 g
Kolhydrat:
6,8 g
Ingredienser för 4 portion(er)
- 2 msk tärnad gurka
- 2 msk hackade, tillagade räkor
- 1 msk färskost med örter
- 1 noriark
- 80 g tillagat sushiris*
Till servering:
- Gurka, räkor, Kikkoman naturligt bryggd sojasås
Förberedelse
- Blanda gurktärningar, räkbitar och färskost i en skål.
- Skär 1 noriark: skär en remsa på 3 cm på ena sidan mot linjerna och lägg åt sidan
- Skär 4 nori-remsor med de angivna linjerna och lägg åt sidan (ca 3 cm x 15 cm 4 ark).
- Forma 4 x 20 g sushiris till ovala bollar med blöta fingrar.
- Lägg en nori-remsa runt varje boll, "limma" den med några korn av det klibbiga riset och tryck till ordentligt.
- Lägg en portion av den förberedda gurk/räk-blandningen på varje risboll.
- Dekorera gunkan med gurka och räkor och servera med Kikkoman sojasås.
*Sushiris (ca 1 kg kokt sushiris)
- 450 g (540 ml) japanskt ris
- 450 ml vatten
Koka ris först och smaka sedan av med
- 100 ml Kikkoman krydda för sushiris
eller alternativt:
- 70 ml risvinäger
- 30 g socker
- 15 g salt
Tips: När du kokar ris, använd förhållandet ris: vatten = 1: 1. Mindre vatten används vid tillagning av sushiris än vid tillagning av konventionellt ris.
Använda produkter i det här receptet
Total tid
15min
Förberedelsetid:
15min
Näringsinnehåll (per portion):
226 kJ / 54 kcal
Fett:
1,3 g
Protein:
3,6 g
Kolhydrat:
6,8 g
Ingredienser för 4 portion(er)
- 2 msk tärnad gurka
- 2 msk hackade, tillagade räkor
- 1 msk färskost med örter
- 1 noriark
- 80 g tillagat sushiris*
Till servering:
- Gurka, räkor, Kikkoman naturligt bryggd sojasås