
Grönsaksspett

Ingredienser för 6 portion(er)
- 8 stekpeperoni / stekpaprika (eller grön sparris)
- 80 g shiitakesvampar (eller kungsmussling)
- 80 g squash (eller purjolök)
- 1 msk vegetabilisk olja
- 6 msk Kikkoman Yakitori sås
eller
- 4 msk Kikkoman Sojasås till ris
eller Sås till grönsaksspett:
- 3 ml sött vitt vin
- 1 tsk strösocker
- 3 ½ mskKikkoman Naturligt bryggd sojasås
- 1 tsk lökgranulat
- ½ tsk vitlöksgranulat
Förberedelse
- Skölj stekpeperonin och ta bort blomfästet. Ansa shiitakesvampen och skär bort skaftet. Skölj squashen, skär bort ändarna och skiva squashen i ca 1 cm tjocka skivor. Trä upp grönsakerna på spett.
- Hetta upp den vegetabiliska oljan i en panna och stek grönsaksspetten på medelhög värme i ca 3 minuter med locket på. Vänd spetten och stek i ca 3 minuter till. Lägg spetten på en tallrik och håll varmt.
- Häll bort oljan som är kvar i pannan. Tillsätt Kikkoman Yakitori sås (eller Kikkoman Sojasås till ris) och värm upp.
- Pensla spetten med såsen och servera.
Tillagning utan Kikkoman Yakitori sås (eller Kikkoman Sojasås till ris):
- Fram till stekningen tillagas spetten på samma sätt. Häll bort oljan som är kvar i pannan. Tillsätt det vita vinet och sockret och låt det småkoka tills sockret har lösts upp. Tillsätt sojasåsen, lökgranulatet och vitlöksgranulatet och blanda väl.
- Pensla spetten med såsen och servera.
Använda produkter i det här receptet
Ingredienser för 6 portion(er)
- 8 stekpeperoni / stekpaprika (eller grön sparris)
- 80 g shiitakesvampar (eller kungsmussling)
- 80 g squash (eller purjolök)
- 1 msk vegetabilisk olja
- 6 msk Kikkoman Yakitori sås
eller
- 4 msk Kikkoman Sojasås till ris
eller Sås till grönsaksspett:
- 3 ml sött vitt vin
- 1 tsk strösocker
- 3 ½ mskKikkoman Naturligt bryggd sojasås
- 1 tsk lökgranulat
- ½ tsk vitlöksgranulat