Sök
Filtrera
Grönsaksspett
Bookmark
16 av 32

Grönsaksspett

Grönsaksspett
Total tid 20min
Förberedelsetid: 20min
Näringsinnehåll (per portion): 192 kJ / 45 kcal
Fett: 1.6 g
Protein: 1.2 g
Kolhydrat: 6.7 g

Ingredienser för 6 portion(er)

  • 8 stekpeperoni / stekpaprika (eller grön sparris)
  • 80 g shiitakesvampar (eller kungsmussling)
  • 80 g squash (eller purjolök)
  • 1 msk vegetabilisk olja
  • 6 msk Kikkoman Yakitori sås

eller

  • 4 msk Kikkoman Sojasås till ris

eller Sås till grönsaksspett:

Förberedelse

  1. Skölj stekpeperonin och ta bort blomfästet. Ansa shiitakesvampen och skär bort skaftet. Skölj squashen, skär bort ändarna och skiva squashen i ca 1 cm tjocka skivor. Trä upp grönsakerna på spett.
  2. Hetta upp den vegetabiliska oljan i en panna och stek grönsaksspetten på medelhög värme i ca 3 minuter med locket på. Vänd spetten och stek i ca 3 minuter till. Lägg spetten på en tallrik och håll varmt.
  3. Häll bort oljan som är kvar i pannan. Tillsätt Kikkoman Yakitori sås (eller Kikkoman Sojasås till ris) och värm upp.
  4. Pensla spetten med såsen och servera.

Tillagning utan Kikkoman Yakitori sås (eller Kikkoman Sojasås till ris):

  1. Fram till stekningen tillagas spetten på samma sätt. Häll bort oljan som är kvar i pannan. Tillsätt det vita vinet och sockret och låt det småkoka tills sockret har lösts upp. Tillsätt sojasåsen, lökgranulatet och vitlöksgranulatet och blanda väl.
  2. Pensla spetten med såsen och servera.

Använda produkter i det här receptet

Total tid 20min
Förberedelsetid: 20min
Näringsinnehåll (per portion): 192 kJ / 45 kcal
Fett: 1.6 g
Protein: 1.2 g
Kolhydrat: 6.7 g

Ingredienser för 6 portion(er)

  • 8 stekpeperoni / stekpaprika (eller grön sparris)
  • 80 g shiitakesvampar (eller kungsmussling)
  • 80 g squash (eller purjolök)
  • 1 msk vegetabilisk olja
  • 6 msk Kikkoman Yakitori sås

eller

  • 4 msk Kikkoman Sojasås till ris

eller Sås till grönsaksspett: