Grönsaksspett
Förberedelse
Steg 1
Skölj stekpeperonin och ta bort blomfästet. Ansa shiitakesvampen och skär bort skaftet. Skölj squashen, skär bort ändarna och skiva squashen i ca 1 cm tjocka skivor. Trä upp grönsakerna på spett.
Steg 2
Hetta upp den vegetabiliska oljan i en panna och stek grönsaksspetten på medelhög värme i ca 3 minuter med locket på. Vänd spetten och stek i ca 3 minuter till. Lägg spetten på en tallrik och håll varmt.
Steg 3
Häll bort oljan som är kvar i pannan. Tillsätt Kikkoman Yakitori sås (eller Kikkoman Sojasås till ris) och värm upp.
Steg 4
Pensla spetten med såsen och servera.
Tillagning utan Kikkoman Yakitori sås (eller Kikkoman Sojasås till ris):
Fram till stekningen tillagas spetten på samma sätt. Häll bort oljan som är kvar i pannan. Tillsätt det vita vinet och sockret och låt det småkoka tills sockret har lösts upp. Tillsätt sojasåsen, lökgranulatet och vitlöksgranulatet och blanda väl.
Pensla spetten med såsen och servera.
Recept-ID: 181
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer